Skip to main content
 • Home
 • Limburg
 • Limburg - Digi-Lab cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke (maart)
digi-lab
 • Online

Limburg - Digi-Lab cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke (maart)

Tijdens 3 interactieve sessies worden je technieken en processen aangereikt om het bedrijf beter te beschermen tegen cyberdreigingen. Weet dat vandaag 1 op 4 van de KMO's op één of andere manier te maken krijgen met dreigingen vanuit het internet. Dat maakt van cybersecurity een prioriteit en een absolute must-have voor ieder bedrijf, groot of klein. 

In dit digi-lab willen wij jou verder helpen met:

 • het identificeren van de mogelijke doelwitten in jouw organisatie met een overzicht van mogelijke bedreigingen (bvb. phishing, DDoS aanvallen,...)
 •  overzicht van de mogelijke beschermingsmaatregelen (inzake infrastructuur, bewustwording bij medewerkers,..) aan de hand cases toegelicht
Programma
Sessie Titel Korte inhoud
1 Is mijn organisatie een doelwit en waarom? In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cybercriminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. We helpen je om jouw mogelijke doelwitten te identificeren waar de aanval kan plaats vinden en het herkennen van verschillende types aanvallen (zoals DDoS, Phishing, LAND aanval,...)
2 Hoe kan ik me beschermen? Toelichting van enkele cases We gaan dieper in op de beveiligingsmaatregelen die een organisatie dient te nemen om zich afdoende te beschermen tegen cyberdreigingen. Hoe kan je jouw doelwitten beter beschermen tegen een aanval over het internet om controle te krijgen over jouw systemen of om gevoelige informatie te bemachtigen. Dit zijn meer dan enkel IT-technische maatregelen die nodig zijn.
3 Case bespreking en opstellen actieplan Tot slot bundelen we alle kennis uit de 2 sessies in een levensechte case waarbij we tonen hoe een aanvaller typisch tewerk gaat. Daarnaast wordt ook toegelicht hoe je een actieplan kan opstellen om je cyberbeveiliging te versterken, door een goede combinatie van verschillende maatregelen (i.e. technische, procedures, opleiding, recoveryplan,...)
Docent

Peter Versmissen
Partner Cyber Security, Deloitte

Peter is als Partner binnen Deloitte verantwoordelijk voor de dienstverlening inzake IT beveiliging, waaronder ook cyber security. Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring als IT consultant in het opzetten van IT architecturen en de beveiliging. Daarbij adviseert hij zowel internationale groepen als KMO’s met hun uitdagingen inzake IT architectuur en de beveiliging ervan.

deloitte

 

Contactpersoon

Cathérine Dreesen

Directeur internationalisatie & innovatie

Wanneer

Prijs

Voka-leden en niet-leden:
€ 550,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

 • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
 • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
 • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
 • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
 • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo