Skip to main content
 • Home
 • Limburg
 • MobiCoN: Bouw mee aan de duurzame mobiliteitsvisie van de stad Hasselt (online)

MobiCoN: Bouw mee aan de duurzame mobiliteitsvisie van de stad Hasselt (online)

 • Online

Tijdens deze webinar willen we private spelers die een oplossing (shuttle, ontwikkeling app, beveiligingscamera's, ...) kunnen bieden voor de inrichting van Park H (Ethias site) en de veilige en vlotte verbinding met de stad informeren over het MobiCoN-project. Kom alles te weten over de verschillende deelprojecten binnen dit ambitieuze project en bouw mee aan de duurzame mobiliteitsvisie van de stad Hasselt!

Het stadsbestuur van Hasselt wil nieuwe vervoersmodellen faciliteren en implementeren, die inspelen op een moderne en duurzame visie van het maken van mobiliteit en verplaatsingen in en rond de stad. Denk hierbij aan het creëren van bereikbaarheid door in te zetten op een doorgedreven modal shift, door multimodaliteit naadloos te verwerven in slimme en gebruiksvriendelijke netwerken, door het koppelen van kwaliteitsvolle P&R-oplossingen, het stimuleren van deelmobiliteit en het koppelen van goed uitgeruste mobipunten.

Eén en ander past in de ruimtelijke- en mobiliteitsvisie van het Masterplan campus 11de linie om te komen tot een kwalitatieve, groene en autoluwe scholencampus verweven met het vernieuwde Kapermolenpark. Maar ook de hotspots Jessa Ziekenhuis en campus UHasselt in Diepenbeek worden betrokken binnen het MobiCoN-project.

Het MobiCoN-project omvat de uitwerking van de vlotte ontsluiting van enkele strategische locaties in de binnenstad via een alternatief vervoersmodel gebaseerd op mobipunten. Concreet worden verschillende regionale en sub-regionale mobipunten op Hasselts grondgebied uitgerust met mobiliteitsdeelsystemen en hoogfrequente busshuttles zodat de eindgebruiker (werknemer/student) vlot op zijn eindbestemming geraakt.

In grote lijnen omvat het project de volgende onderdelen:

 • het inrichten van mobipunten: kwaliteit, veiligheid, 'urban' services, informatie
 • de digitale ontsluiting met digitale borden en een innovatieve app: in one-stop-shop (parkeren, shuttle, deelmobiliteit) van A naar B
 • het invullen van de 'last-mile' (shuttles, deelfietsen, steps, ...)
 • uitdiepen van de businesscase en het commercieel model voor de deelnemende 'leveranciers' en 'gebruikers' (inkomsten uit klant, stakeholders, advertising, bijkomende diensten)
Programma
 • Context (duurzaamheidsvisie & mobiliteitsproblematiek) door Herman Reynders, voormalig gouverneur Provincie Limburg
 • Toelichting MobiCoN
 • Customer journey doelgroepen
 • Toelichting verschillende deelprojecten
 • Investeringsbereidheid - SalkTurbo 
 • RFI (Request for information) - beoordelingscriteria
Doelgroep

CEO, CIO, Sales, Business developers van bedrijven die oplossingen kunnen aanreiken.

Sprekers

Herman Reynders, voormalig gouverneur Provincie Limburg

Isa Rogiers, Community Manager Smart Cities Vlaanderen

Filip Vanderhoydonks, Adviseur innovatie & digitalisering Voka - KvK Limburg

smart cities

 

vokakvklimburg

 

 

Contactpersoon

Filip Vanderhoydonks

Adviseur innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

Gratis
(inschrijven wel verplicht)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo