Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Het Blijft in de Familie - TV Limburg

Afl1 - Bouwbedrijf Houben

Samen met TV Limburg zijn we terug met een nieuw seizoen van "Het Blijft in de Familie". Tien weken lang krijgen we iedere zondag om 10u een blik achter de schermen van een Limburgs familiebedrijf. Bouwbedrijf Houben trapt een nieuw seizoen op gang. Veronique Houben staat als derde generatie aan het roer van de familiale onderneming uit Hasselt. Samen met CEO Peter Thans geeft zij uitleg in de studio van TVL. En we nemen jou meer naar de kick-off van ons nieuw netwerk Good Governance waarin we externe bestuurders en adviseurs samenbrengen om ervaringen te delen en kennis uit te wisselen, want enkel sterke adviseurs maken sterke bedrijven.

Meer weten over dit nagelnieuwe netwerk? Alle info vind je hier.

Afl 2 - BergHOFF Belgium

Deze week in het TVL-programma Het Blijft in de Familie maken we kennis met BergHoff Belgium. CEO Hilde Rutten is ambitieus en hoopt uit te groeien tot één van de grootste verdelers van keukenmaterialen in de Benelux. En zij heeft haar man, en tevens commercieel verantwoordelijke van het familiebedrijf, Rabin Houben meegebracht naar de studio. En hoe bereid je je onderneming voor op de toekomst? Het bedrijf Pas Interieurconcepten uit Dilsen-Stokkem stapte in ons traject Transitio om klaar te zijn voor een eventuele overname.

Denk jij ook na over de toekomst van je bedrijf? Check dan hier ons traject Transitio.

Afl3 - Stevens Houttechniek

Deze week in Het Blijft in de Familie maken we kennis met Stevens Houttechniek. Het familiebedrijf uit Sint-Truiden produceert en plaatst houten binnendeuren en trappen op maat. Esther Stevens is als tweede generatie actief in het bedrijf. En zij heeft haar vader Luc meegebracht naar de studio van TV Limburg. En om ondernemersfamilies te begeleiden bij een nakende overname kunnen onze familiale ondernemingen rekenen op ons traject Het Blijft in de Familie. Hierin stomen we actieve familieleden klaar om de fakkel over te nemen.

 

Afl4 - Fryns Distillery

Deze week in Het Blijft in de Familie maken we kennis met Fryns Distillery. De jeneverstokerij maakt onder leiding van Michel Fryns na 25 jaar weer zijn doorstart in thuishaven Hasselt. Michels dochter Céleste is sinds vorig jaar als eerste vrouwelijke telg van de familie actief in de stokerij. En we gaan op bezoek bij Farm Fun in Bocholt. Deze onderneming doet beroep op ons traject Raad van Advies. Hierin zorgen wij voor een kritisch klankbord door middel van een pool van onafhankelijke experten en adviseurs die het bedrijf bijstaan bij alle aspecten binnen de bedrijfsvoering.

Afl5 - Dilissen Logistics

Deze week in Het Blijft in de Familie werpen we een blik achter de schermen bij Dilissen Logistics in Pelt. Carlo Dilissen richtte in 1995 zijn eigen transportbedrijf op, dat intussen wereldwijd actief is. Met Mathias stapt ook de tweede generatie in het familiebedrijf. Een gesprek in de studio van TV Limburg. En we ontdekken hoe Bouwonderneming Lamers inzichten verwerft in de dagelijkse cijfers via ons Lab Rapporteren. Via onze opleiding lees én interpreteer je de cijfers als je eigen accountant. Het is essentieel om zo onderbouwde beslissingen te nemen en op tijd te kunnen bijsturen.

Afl6 - De Ceuster

Deze week in het TVL-programma Het Blijft in de Familie maken we kennis met De Ceuster. Het familiebedrijf uit Lommel verkoopt en verhuurt bouwkranen. Davy De Ceuster staat als tweede generatie aan het hoofd van de onderneming. En hij heeft werknemer Gert Joosten meegebracht naar de studio. En we laten je kennismaken met ons traject Investor Readiness. Modeontwerpster Souad Feriani uit Hasselt volgde ons traject. Ze legt uit waarom het zo waardevol was voor haar in de zoektocht naar extra kapitaal. 

Wil je je onderneming een extra financiële boost geven? Dan is Investor Readiness zeker iets voor jou!

Afl7 - NAQI

In een nieuwe aflevering van Het Blijft in de Familie maken we kennis met NAQI. Het familiebedrijf uit Halen ontwikkelt en verkoopt allerhande huidverzorgingsproducten. Nik Geyskens vertegenwoordigt intussen de tweede generatie binnen NAQI, hij doet dat samen met zijn zus Katrien. En wil je de sprong wagen in je familiebedrijf en je klaarstomen voor een overname? Dan is onze NextGen Community zeker iets voor jou. Tijdens verschillende sessies brengen we jou in contact met gelijkgestemden en experten om je te helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen over jouw toekomst.

Alles informatie over NextGen Community vind je hier.

Afl8 - Hegge

Deze week in Het Blijft in de Familie maken we kennis met Hegge. Het familiebedrijf uit Hamont-Achel won dit jaar de Fakkel van Voka - KvK Limburg en is gespecialiseerd in alle vormen van metaalverwerking. Marc Hegge staat als vierde generatie aan het hoofd van de onderneming. En hij heeft financieel en HR-directeur Alice Huysmans meegebracht naar de studio van TVL. Daarnaast leggen we je alles uit over ons traject CEO Forum. CEO Yvan Vangerven van Jansen Doe-Het-Zelf uit Oudsbergen krijgt zo een klankbord van gelijkgestemden waarin hij in alle vertrouwen kennis en ervaringen kan uitwisselen.

Heb jij als CEO ook nood aan een klankbord in een vertrouwde omgeving? Dan is ons CEO Forum zeker iets voor jou. 

Afl9 - Betcenter

Deze week in Het Blijft in de Familie maken we kennis met Betcenter. Het familiebedrijf uit Beringen baat 84 wedkantoren uit in België. CEO Seydi Tekin richtte het bedrijf 17 jaar geleden op. En hij heeft Legal en Compliance Manager Sidney Van Nieuwenhove meegebracht naar de TVL-studio. En we duiken dieper in ons traject Plato NextGen met het bedrijf Artstone. De familiale opvolgers van de onderneming worden in ons traject klaargestoomd voor de overname en overdracht.

Heb jij als familiale opvolger nood aan klankbord met gelijkgestemden? Check dan zeker ons traject Plato NextGen.

Afl10 - Bakkerij Kenis

In de laatste aflevering van het programma Het Blijft in de Familie gaat TV Limburg langs bij bakkerij Kenis. De bakkersfamilie uit Bree bestaat al 36 jaar en opende recent een derde vestiging in Noord-Limburg. Glenn Kenis behoort tot de tweede generatie. Samen met zijn zus Jill komt hij het familieverhaal vertellen in de TVL-studio. En we blijven in Bree, want metaalverwerker Radri wil als onderneming verdere stappen zetten in hun groeiproces. Hiervoor neemt het deel aan ons jaartraject Accelero, waarbij ondernemers Raf en Dries individueel begeleid worden bij het behalen van hun groeiambities.

Wil je je onderneming naar een hoger niveau tillen en verder groeien? Dan is Accelero iets voor jou!

Contactpersonen

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers