Skip to main content
Map
  • Metropolitan Cultural Night

Metropolitan Cultural Night

Dompel je tijdens de Metropolitan Cultural Night onder in Art Nouveau, zijn historische grandeur en zijn toekomstgerichte spirit.

Victor Horta gaf 130 jaar leden het startschot van de Art Nouveau in Brussel. Dat viert het Brusselse gewest dit jaar met een jaar van evenementen rond Art Nouveau.

We dompelen je in deze editie van onze Cultural Night onder in de wereld van de Art Nouveau. Wat heeft deze stroming betekend, en wat kan deze stroming in de toekomst nog betekenen voor Brussel?

We ontvangen u in het Huis Van Eetvelde. Dit verbazingwekkende herenhuis maakt deel uit van de belangrijkste woonhuizen van Victor Horta in Brussel. Het staat symbool voor de belle époque met zijn art nouveau en mondiale uitstraling van Brussel.

Paul Dujardin, Commissaris voor het Art Nouveau jaar 2023 voor het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, plaatst deze artistieke stroming in zijn historisch kader. Hij blikt vooral vooruit: wat kan deze stroming en wat er rond hangt van creatief ondernemerschap betekenen voor de internationale positionering van Brussel. Architect-restaurateur Barbara Van der Wee, Horta-expert, praat ons bij over het Huis van Eetvelde en het genie van Horta.

De sprekers gaan in debat met de deelnemers over hoe de spirit van de Art Nouveau vandaag een katalysator kan zijn voor creatief ondernemerschap in Brussel.

Cultural night

Programma

Programma

18u30 – Ontvangst met sandwich

19u00 – Welkomstwoord door Dries Sel, bestuurder Voka Metropolitan

19u05 – Paul Dujardin, Commissaris Art Nouveau jaar,  en Patrick Moerman duiden het belang van Art Nouveau, ook voor de economie

19u25 – Barbara Van der Wee, architect-restaurateur, doet het verhaal van het Huis Van Eetvelde en Horta

19u40 – Debat met het publiek over betekenis van Art Nouveau en zijn context voor ondernemingen vandaag       

20u00 – Rondgang Huis Van Eetvelde

20u30 – Walking receptie in Huis van Eetvelde

22u00 – Einde

Logo VM

Contactpersoon

Adres

Huis van Eetvelde
Palmerstonlaan
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Leden 95 euro (excl. BTW)

Young Voka Metropolitan Leden 70 euro (excl. BTW)

Niet-leden 160 euro (excl. BTW)

 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.