Skip to main content
Map
Metaverse
Mechelen-Kempen
Nieuws

Ondernemen in de Metaverse. Dat doe je zo.

Meta-wat? Steven Spielberg zag al langer een toekomst in een virtuele wereld met zijn film Ready Player One. Maar wie had ooit gedacht dat sciencefiction werkelijkheid zou worden? Web 3.0 brengt daar verandering in. Ondertussen springen verschillende bedrijven op de digitale boot.

AI
Mechelen-Kempen
Nieuws

Heb je al aan Artificiële Intelligentie gedacht?

Meer en meer bedrijven zitten volop in de digitale transformatie. Dat wil zeggen dat ook meer en meer ondernemers met interesse de ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen.

Exoskeletons ontlasten zwaar en repetitief werk
Mechelen-Kempen
Nieuws

Betrek je medewerkers bij digitale groei

Digitalisatie en automatisatie kan je niet meer wegdenken uit onze samenleving. Ook binnen je bedrijf kan je er niet meer omheen. Het is een middel om slimmer te ondernemen, om meer omzet te draaien, om kostbare tijd te besparen en om je klantentevredenheid te verhogen.

Meet the Digihub-partners: Flanders Make
Vlaams-Brabant
Nieuws

Meet the Digihub-partners: Flanders Make

Onze kennis over digitaliseren vertalen naar jouw onderneming. Dat is de insteek van de Digihub. In de Digihub helpen onze kennispartners je met advies op maat. Daarnaast onderzoeken we samen welke digitale toepassingen jouw bedrijf versterken en hoe we ze optimaal kunnen implementeren.

ai
Oost-Vlaanderen
Nieuws

AI4 Your Business brengt kruim AI-experts bij elkaar in Gent

Voka voerde bij meer dan 900 Vlaamse ondernemingen een digitale doorlichting uit. Die digitale quickscan levert een beeld op van hoe digitaal matuur onze ondernemingen zijn. Uit de resultaten blijkt dat er nog veel verbetering mogelijk is.

digihub
Vlaams-Brabant
Persbericht

1 miljoen euro om kmo’s te laten experimenteren bij kennisinstellingen

Voka Vlaams-Brabant krijgt 1 miljoen euro van Vlaamse en Europese overheden om Vlaams-Brabantse kmo’s te helpen met hun digitale transformatie. Met de lancering van Digihub wil de kamer van koophandel ondernemingen koppelen aan kennisinstellingen om de zoektocht naar digitale oplossingen laagdrempeliger te maken én te versnellen.

digihub
Mechelen-Kempen
Nieuws

Nieuw: Voka Digihubs geven elke ondernemer een eigen labo

Ondernemers in de provincie Antwerpen kunnen vanaf nu bij Voka aankloppen als ze op zoek zijn naar een eigen labo of ruimte om hun idee te testen. Op initiatief van bevoegd minister Hilde Crevits start Voka in elke Vlaamse provincie een Voka Digihub op.

Omar Mohout  (Entrepreneurship Fellow, Sirris)
Limburg
Nieuws

Wat kost een digitale bedrijfstransformatie?

De digitale transformatie is tegenwoordig relevant en noodzakelijk voor alle ondernemingen, maar welk kostenplaatje staat daar tegenover? Omar Mohout (Entrepreneurship Fellow, Sirris) en Veroniek Hermans (Senior adviseur innovatie & digitalisering) formuleren een antwoord op deze vraag.

Digitale transformatie
Voka nationaal
Persbericht

Voka biedt digihubs voor kmo’s aan

Voka zal in elke Vlaamse provincie een digitale experimenteerruimte inrichten. Het is de bedoeling dat kmo’s er terecht kunnen met al hun vragen over digitale transformaties. Ze krijgen er ook begeleiding voor hun projecten rond nieuwe (datagedreven) digitale technologieën en voor de integratie en toepassing ervan in hun concrete bedrijfsrealiteit. Uniek is de samenwerking tussen het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld. Per provincie zijn de beste lokale partnerschappen aangegaan om de digitale experimenteerruimtes tot een succes te maken. Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits maakt 5,14 miljoen euro vrij voor het project.