Skip to main content
Map
CEO Hélène
Vlaams-Brabant
Nieuws

Energieneutrale woning in 24u

“Veranderen hoe we bouwen”, dat is de missie van BuildUp. Dit jonge bedrijf uit Aarschot wil huizen sneller en duurzamer bouwen. Tegelijk moet de kwaliteit omhoog en mag geen creatieve vrijheid verloren gaan. Dit doen ze aan de hand van offsite construction: je huis bouwen in een fabriek, en vervolgens extreem snel en efficiënt op locatie in elkaar zetten.

lieven van der stock
Vlaams-Brabant
Nieuws

“Onze essentie? Duurzaam omgaan met mensen en goederen”

Lieven Van der Stock, directeur van maatwerkbedrijf ViTeS  Duurzaam ondernemen. Bij sommige organisaties zit het helemaal verankerd in hun DNA. Zoals bij maatwerkbedrijf ViTeS. Hoe doen ze dat? Een duurzame onderneming uitbouwen die voor onze samenleving een tastbare meerwaarde creëert.

De 6 laureaten van de SDGs uitgereikt door de Verenigde Naties
Vlaams-Brabant
Nieuws

Voka-KvK Vlaams-Brabant helpt dit jaar 37 ondernemingen om SDG’s van de Verenigde Naties te realiseren in hun bedrijf

Tijdens een ceremonie op de jaarlijkse Voka Dag Duurzaam Ondernemen in Tervuren kregen zeven ondernemingen een prestigieuze internationale erkenning voor hun duurzaamheidsinspanningen: zes bedrijven mogen zich SDG Pioneer noemen, één organisatie, DNS Belgium, sleept voor het eerst in onze provincie

Foto deelnemers
Vlaams-Brabant
Nieuws

33 Vlaams-Brabantse ondernemingen beloond met uniek certificaat voor hun blijvende inspanningen rond duurzaam ondernemen

Nog nooit kregen zoveel bedrijven uit de regio het certificaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant begeleidde in 2021 33 ondernemingen uit de regio met het realiseren van duurzaamheidsacties.

Van Pottelberge
Vlaams-Brabant
Nieuws

De eerste Belgische verzekeringsmakelaar met een VCDO-certificaat

RiskSolutions is een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die zich richt op start-ups en middelgrote bedrijven. Tomas Van Pottelberge is er partner en ziet erop toe dat het bedrijf en haar medewerkers zich op een duurzame manier kunnen ontplooien.

biodivers
Vlaams-Brabant
Nieuws

5 tips voor een biodivers bedrijf

Je kent het wel: een bedrijventerrein met tal van losstaande gebouwen elk omringd met een strak gemaaid grasveld. “Dat is niet alleen saai, maar vooral is het een gemiste kans om de biodiversiteit te versterken.

foto
Vlaams-Brabant
Persbericht

miK laat ondernemers bloeien

Biodiversiteitsactie tekent start van campagne Klimaatambassadeur 2022 miK, het milieu-infopunt voor kmo's van Provincie Vlaams-Brabant en Voka - KvK Vlaams-Brabant geeft met een ludieke actie de aftrap van de wervingscampagne voor Klimaatambassadeur 2022.

Air Cargo Belgium wil van Brucargo het meest duurzame, innovatieve en efficiënte logistieke platform van Europa maken
Vlaams-Brabant
Nieuws

Air Cargo Belgium wil van Brucargo het meest duurzame, innovatieve en efficiënte logistieke platform van Europa maken

Air Cargo Belgium (ACB) is de cargo-communityorganisatie op Brussels Airport. Sinds het ontstaan, zo’n 6 jaar geleden, is ACB uitgegroeid tot een gemeenschap van 150 leden. Haar missie? Het meest duurzame, innovatieve en efficiënte logistieke platform van Europa creëren.

laurence
Vlaams-Brabant
Nieuws

“We maken ons als Belg vaak kleiner dan we zijn”

Sinds verleden zomer staat Laurence Carels aan het roer van CDM Stravitec. Haar ambitie? De internationale koers van het familiebedrijf voortzetten. Maar ook haar inzichten in internationaal ondernemen als Global Ambassador doorgeven.“Het is niet omdat je dezelfde taal spreekt, dat je elkaar begrijpt.”

annick
Vlaams-Brabant
Persbericht

Harol bekroond tot miK Klimaatambassadeur 2021

Het Diestse familiebedrijf Harol mag zich voortaan miK Klimaatambassadeur 2021 noemen. Deze verkiezing is een initiatief van het milieu-infopunt voor de kmo (miK) – een samenwerking van Voka - Kamer van Koophandel en de provincie Vlaams-Brabant – en beloont duurzame bedrijven.

voka
Vlaams-Brabant
Nieuws

Duurzaamheid in 2020 bij Voka Vlaams-Brabant

Voka Vlaams-Brabant neemt de rol van het bedrijfsleven in de transitie naar een duurzame samenleving ernstig. Klanten, leveranciers, werknemers, stakeholders en het grote publiek verwachten steeds meer dat producten en diensten in faire omstandigheden gemaakt en geleverd worden.

hilde
Vlaams-Brabant
Nieuws

Digitaal écht duurzaam maken: tijd om te versnellen

De IT-dienstengroep Econocom, met zetel in Zaventem, helpt bedrijven en organisaties met hun digitale transitie. Die hulp gaat breed: van advies, technische ondersteuning, en financiering tot cloudoplossingen.

vdp
Vlaams-Brabant
Nieuws

Drukken voor het klimaat

miK-Klimaatambassadeur 2020 Van der Poorten over zijn missie en doelen Na een spannende strijd met 6 andere duurzame ondernemingen, werd drukkerij Van der Poorten bekroond tot miK-Klimaatambassadeur 2020. En die ambassadeursrol past het familiebedrijf als gegoten.

vdp
Vlaams-Brabant
Nieuws

Klimaatambassadeur Van der Poorten maakt drukwerk milieuvriendelijk

In het provinciaal domein van Kessel-lo werd de nieuwe miK Klimaatambassadeur-campagne in de verf gezet. Het Milieu Informatiepunt voor kmo’s geeft aan de hand van advies, workshops en infosessies ondersteuning aan ondernemingen bij de implementatie van duurzaamheid in hun bedrijf.