Skip to main content
biodivers
Nieuws

5 tips voor een biodivers bedrijf

Je kent het wel: een bedrijventerrein met tal van losstaande gebouwen elk omringd met een strak gemaaid grasveld. “Dat is niet alleen saai, maar vooral is het een gemiste kans om de biodiversiteit te versterken.

annick
Voka-Persbericht

Harol bekroond tot miK Klimaatambassadeur 2021

Het Diestse familiebedrijf Harol mag zich voortaan miK Klimaatambassadeur 2021 noemen. Deze verkiezing is een initiatief van het milieu-infopunt voor de kmo (miK) – een samenwerking van Voka - Kamer van Koophandel en de provincie Vlaams-Brabant – en beloont duurzame bedrijven.

voka
Nieuws

Duurzaamheid in 2020 bij Voka Vlaams-Brabant

Voka Vlaams-Brabant neemt de rol van het bedrijfsleven in de transitie naar een duurzame samenleving ernstig. Klanten, leveranciers, werknemers, stakeholders en het grote publiek verwachten steeds meer dat producten en diensten in faire omstandigheden gemaakt en geleverd worden.

hilde
Nieuws

Digitaal écht duurzaam maken: tijd om te versnellen

De IT-dienstengroep Econocom, met zetel in Zaventem, helpt bedrijven en organisaties met hun digitale transitie. Die hulp gaat breed: van advies, technische ondersteuning, en financiering tot cloudoplossingen.

vdp
Nieuws

Drukken voor het klimaat

miK-Klimaatambassadeur 2020 Van der Poorten over zijn missie en doelen Na een spannende strijd met 6 andere duurzame ondernemingen, werd drukkerij Van der Poorten bekroond tot miK-Klimaatambassadeur 2020. En die ambassadeursrol past het familiebedrijf als gegoten.

vdp
Nieuws

Klimaatambassadeur Van der Poorten maakt drukwerk milieuvriendelijk

In het provinciaal domein van Kessel-lo werd de nieuwe miK Klimaatambassadeur-campagne in de verf gezet. Het Milieu Informatiepunt voor kmo’s geeft aan de hand van advies, workshops en infosessies ondersteuning aan ondernemingen bij de implementatie van duurzaamheid in hun bedrijf.

vdp
Voka-Persbericht

“De bedrijfsvoering van Van der Poorten is een echte eye-opener”

Gedeputeerde voor milieu & duurzaamheid Bart Nevens bezocht vrijdag 11 juni drukkerij Van der Poorten, de miK-Klimaatambassadeur van 2020. De Leuvense drukkerij gaf toelichting bij de diverse initiatieven die ze nemen om 100% klimaatneutraliteit te bereiken. Opmerkelijk: trouwe klanten worden beloond met een certificaat waarop de uitgespaarde CO2 vermeld staat.

Klimaatambassadeur
Nieuws

Wordt jouw bedrijf de miK Klimaatambassadeur van 2021?

Ben jij een ondernemer die actief bezig is met klimaatneutraliteit, milieubewust gebruik van energie en grondstoffen of duurzaam ondernemen? Dan is jouw bedrijf waar Voka Vlaams-Brabant en de provincie naar op zoek gaan.

E-car
Nieuws

In één stap naar een groene bedrijfsvloot

“Hoe kan ik mijn bedrijfsvloot futureproof maken?”, dat was de uitgangsvraag van de one-stop-shop-naar een groene bedrijfsvloot. Daarin konden ondernemers in één beweging beroep doen op de expertise van Voka Vlaams-Brabant, SmartHub Vlaams-Brabant, UCLL, Volta en Fleet360.

BASF Antwerpen zorgt voor vergroening van de bedrijfsvloot
Nieuws

BASF Antwerpen zorgt voor vergroening van de bedrijfsvloot

De BASF-site te Antwerpen is de op één na grootste van de BASF-groep wereldwijd. Gunstig gelegen in de Antwerpse haven doet het tegenwoordig dienst als een zogenaamde Verbund Site. Een systeem waarbij de synergie tussen verschillende productie-installaties prioritair is.

Interreg
Nieuws

Duurzaam bouwen tegen bodemprijzen

Het Vlaams-Brabantse Huldenberg is begin volgend jaar zes betaalbare energiezuinige woningen rijker. Het proefproject moet sociale huisvestingmaatschappijen helpen inzien dat investeren in duurzaam bouwen ook voor hen haalbaar is.

Greendeal
Nieuws

The European Green Deal

11 december 2019…een datum voor de geschiedenisboeken! In Parijs stelde de Europese commissie die dag The European Green Deal voor. Europa legt zichzelf de ambitie op om tegen 2050 klimaatneutraal te worden.

Vitra
Nieuws

Duurzaam ondernemen vanuit een designzetel

Charles en Ray Eames, Maarten Van Severen, Isamu Noguchi. Iedereen (her)kent wel de meubels die deze ontwerpers uit hun pen toverden. De rode draad? Die ontwerpen maakten ze voor Vitra, een wereldspeler en voorloper in de wereld van design.