Skip to main content
header
Nieuws

Terugblik: geslaagde vlucht voor Vliegende Starters

We blikken terug op een meer dan geslaagde editie van Vliegendestarters. Locatie: de bussines seats in OH Leuven met uitzicht op een zonovergoten grasmat. Een event met als tagline 'Dromen, durven, doen!' Klinkt te mooi om waar te zijn?

Ouassari
Nieuws

“Starters moeten dromen, durven en doen!”

Tijdens Vliegende Starters op 10 maart 2022 krijg je samen met andere starters in het ondernemerslandschap een unieke kijk op de lessen en uitdagingen van ervaren ondernemers en de trends binnen het wereldje. Zij deden het jou immers voor. De keynote krijg je van Ibrahim Ouassari van Molengeek.

Prestarterstraject zet toekomstige ondernemers op weg
Nieuws

Prestarterstraject zet toekomstige ondernemers op weg

Bryo, het starterstraject van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant slaat de handen opnieuw in elkaar met het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen om ondernemers in spe een vliegende start te bieden. Via het prestarterstraject Bryo StandUp wil Voka personen met een origineel businessidee warm krijgen om hun ondernemersdroom waar te maken. Voka hoopt zo het ondernemersklimaat in Vlaams-Brabant verder te versteken.

Hilde Sabbe (Vooruit) op bezoek bij Komat'su
Nieuws

Hilde Sabbe (Vooruit) op bezoek bij Komat'su

Dat het niet altijd eenvoudig is om agenda’s op elkaar af te stemmen, zowel bij ondernemers als bij politici, bleek uit deze stage. Hilde Sabbe was erg gemotiveerd en wou er een échte stage van maken.

Woonbox
Nieuws

Kwaliteitsvolle, modulaire en herbruikbare woningen in leegstand

‘Hoe kunnen we leegstaande kantoorgebouwen herbestemmen naar woningen?’ Uit die vraag kwam het idee voor een soort ‘box-in-the box’ en WoonBox was geboren. Alles draait om modulaire en kwaliteitsvolle woningen die tijdelijk onderdak bieden aan zij die het nodig hebben en die daarna op andere plekken heropgebouwd kunnen worden. Naast onderdak, krijgen de WoonBox-bewoners ook actieve begeleiding om uit de armoede te geraken.

Beloftevolle starters krijgen doorgedreven begeleiding via Bryo ScaleUp
Voka-Persbericht

Beloftevolle starters krijgen doorgedreven begeleiding via Bryo ScaleUp

Na succesvolle pilootprojecten biedt Voka het begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp aan via de methodiek van blended learning in heel Vlaanderen. Met Bryo ScaleUp krijgen beloftevolle en reeds groeiende starters coaching en begeleiding van andere ondernemers.

Nikita
Nieuws

Inkopen van op afstand

Nikita Lathouwers: ondernemer, starter, durver. Middenin de coronacrisis nam ze de grote sprong in het diepe en zette ze haar eigen bedrijf ‘Shopplett’ op poten. Na het afronden van haar diploma handelsingenieur droomde ze al lang van een eigen onderneming.

Scale-up
Voka-Persbericht

Voka versterkt begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp met online aanbod

Om beloftevolle scale-ups nog beter te ondersteunen, versterkt Voka zijn begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp met een digitaal luik. Zo komen er naast de fysieke sessies onder meer digitale netwerkmomenten en sessies met ondernemers in het buitenland.

Ondernemen vanuit de passie om te helpen
Nieuws

Ondernemen vanuit de passie om te helpen

Locaties virtueel tot leven brengen, dat is wat Tim Leyn met zijn bedrijf Storygraaf doet. Zijn ondernemingsdrang ontstond vanuit de behoefte om mensen rondom hem te helpen.

De wijsheid van DCwise
Nieuws

De wijsheid van DCwise

Philippe Wingels en Jan Baert startten recent DCwise op. Hun slogan maakt meteen hun business duidelijk: ‘We help you transform your warehouse’. Ze bieden voornamelijk diensten aan om magazijnen en distributiecentra op te zetten, te transformeren en te optimaliseren .

L'Offis
Nieuws

L'Offis in your office

Bianca Huygelen is zaakvoerster van L’Offis. Haar startup is gespecialiseerd in het aanbieden van administratieve ondersteuning bij kmo’s en zelfstandigen. En dat kan op veel verschillende manieren. “Administratieve ondersteuning is vaak veel ruimer dan mensen denken. Zo komen we ter plaatse om een aantal uur te helpen met alle mogelijke administratieve taken die je maar kan bedenken…