Skip to main content
Voka Community -

Bryo Vlaams-Brabant

Prestarterstraject zet toekomstige ondernemers op weg
Nieuws

Prestarterstraject zet toekomstige ondernemers op weg

Bryo, het starterstraject van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant slaat de handen opnieuw in elkaar met het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen om ondernemers in spe een vliegende start te bieden. Via het prestarterstraject Bryo StandUp wil Voka personen met een origineel businessidee warm krijgen om hun ondernemersdroom waar te maken. Voka hoopt zo het ondernemersklimaat in Vlaams-Brabant verder te versteken.

Hilde Sabbe (Vooruit) op bezoek bij Komat'su
Nieuws

Hilde Sabbe (Vooruit) op bezoek bij Komat'su

Dat het niet altijd eenvoudig is om agenda’s op elkaar af te stemmen, zowel bij ondernemers als bij politici, bleek uit deze stage. Hilde Sabbe was erg gemotiveerd en wou er een échte stage van maken.

Woonbox
Nieuws

Kwaliteitsvolle, modulaire en herbruikbare woningen in leegstand

‘Hoe kunnen we leegstaande kantoorgebouwen herbestemmen naar woningen?’ Uit die vraag kwam het idee voor een soort ‘box-in-the box’ en WoonBox was geboren. Alles draait om modulaire en kwaliteitsvolle woningen die tijdelijk onderdak bieden aan zij die het nodig hebben en die daarna op andere plekken heropgebouwd kunnen worden. Naast onderdak, krijgen de WoonBox-bewoners ook actieve begeleiding om uit de armoede te geraken.

Beloftevolle starters krijgen doorgedreven begeleiding via Bryo ScaleUp
Voka-Persbericht

Beloftevolle starters krijgen doorgedreven begeleiding via Bryo ScaleUp

Na succesvolle pilootprojecten biedt Voka het begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp aan via de methodiek van blended learning in heel Vlaanderen. Met Bryo ScaleUp krijgen beloftevolle en reeds groeiende starters coaching en begeleiding van andere ondernemers.

Nikita
Nieuws

Inkopen van op afstand

Nikita Lathouwers: ondernemer, starter, durver. Middenin de coronacrisis nam ze de grote sprong in het diepe en zette ze haar eigen bedrijf ‘Shopplett’ op poten. Na het afronden van haar diploma handelsingenieur droomde ze al lang van een eigen onderneming.

Scale-up
Voka-Persbericht

Voka versterkt begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp met online aanbod

Om beloftevolle scale-ups nog beter te ondersteunen, versterkt Voka zijn begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp met een digitaal luik. Zo komen er naast de fysieke sessies onder meer digitale netwerkmomenten en sessies met ondernemers in het buitenland.

Ondernemen vanuit de passie om te helpen
Nieuws

Ondernemen vanuit de passie om te helpen

Locaties virtueel tot leven brengen, dat is wat Tim Leyn met zijn bedrijf Storygraaf doet. Zijn ondernemingsdrang ontstond vanuit de behoefte om mensen rondom hem te helpen.

De wijsheid van DCwise
Nieuws

De wijsheid van DCwise

Philippe Wingels en Jan Baert startten recent DCwise op. Hun slogan maakt meteen hun business duidelijk: ‘We help you transform your warehouse’. Ze bieden voornamelijk diensten aan om magazijnen en distributiecentra op te zetten, te transformeren en te optimaliseren .

Bryo-deelnemer in de kijker: Isabelle Huybrechts (Lecom HSE)
Nieuws

Bryo-deelnemer in de kijker: Isabelle Huybrechts (Lecom HSE)

Isabelle Huybrechts is HSE Problem Solver bij Lecom HSE. Ze is dagelijks bezig met het oplossen van problemen rond Health, Safety en Environment. Samen met het bedrijf wordt er gekeken wat de mogelijkheden zijn om te zoeken naar een holistische én duurzame oplossing.

L'Offis
Nieuws

L'Offis in your office

Bianca Huygelen is zaakvoerster van L’Offis. Haar startup is gespecialiseerd in het aanbieden van administratieve ondersteuning bij kmo’s en zelfstandigen. En dat kan op veel verschillende manieren. “Administratieve ondersteuning is vaak veel ruimer dan mensen denken. Zo komen we ter plaatse om een aantal uur te helpen met alle mogelijke administratieve taken die je maar kan bedenken…

Getuigenis: Ilse De Wit - White Raven IT
Nieuws

Getuigenis: Ilse De Wit - White Raven IT

White Raven IT bestaat intussen 1 jaar. Samen hebben de collega’s meer dan 50 jaar IT-ervaring, maar van ondernemen hadden ze nog geen kaas gegeten. Daarom stapten ze vorig jaar in het Bryo ScaleUp traject.

Place Préférée Vlaams-Brabant: ARTKOM
Nieuws

Place Préférée Vlaams-Brabant: ARTKOM

Voor de nieuwe Place Préferée trekken we naar ARTKOM, in de voormalige conservenfabriek van Marie Thumas aan de Leuvense Vaart, een plaats die geschiedenis ademt en waar het oude zich verbindt met het nieuwe.

teaser Sven Nys
Nieuws

Van veldrijder naar ondernemer

Op 24 april vond het evenement ‘Vliegende starters’ plaats. Een publiek van startende ondernemers kreeg die dag een lezing van Sven Nys, de gekende veldrijder, over ondernemen. Maar voor die lezing begon, voelden we Sven al even aan de tand.