Skip to main content
laurence
Nieuws

“We maken ons als Belg vaak kleiner dan we zijn”

Sinds verleden zomer staat Laurence Carels aan het roer van CDM Stravitec. Haar ambitie? De internationale koers van het familiebedrijf voortzetten. Maar ook haar inzichten in internationaal ondernemen als Global Ambassador doorgeven.“Het is niet omdat je dezelfde taal spreekt, dat je elkaar begrijpt.”

Ellen VDB
Nieuws

“Voor wie zijn bedrijf ‘future proof’ wil maken, is Dubai dé plek om inspiratie op te doen”

Dubai heeft meer te bieden dan prachtige palmeilanden, luxueuze wolkenkrabbers en enorme winkelcentra. Het is ook de stad waar van 1 oktober 2021 t.e.m. 31 maart 2022 de 35ste editie van de vijfjaarlijkse wereldexpo plaatsvindt. Speciaal voor deze gelegenheid zette Voka een zesdaagse missie op poten. Wat je mag verwachten? Ellen Van den Branden van Destination legt uit.

Voka trekt naar wereldtentoonstelling Dubai met zesdaagse missie ‘Voka Trend Tour’
Nieuws

Voka trekt naar wereldtentoonstelling Dubai met zesdaagse missie ‘Voka Trend Tour’

Van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022 vindt in Dubai de 35ste editie van de jaarlijkse wereldtentoonstelling plaats. Speciaal voor deze gelegenheid organiseren Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen een zesdaagse missie, van 18 tot en met 24 februari 2022. Deze zogenaamde Voka Trend Tour biedt ondernemers een unieke kans om vanop de eerste rij kennis te maken met de hoogtepunten van Expo 2020 Dubai, wereldwijd een van de grootste en belangrijkste evenementen van het jaar.

nippon
Nieuws

Wint jouw onderneming de Nippon Export Award?

De bilaterale kamer van koophandel in Japan gaat op zoek naar kandidaten voor de tweejaarlijkse Nippon Export Award. Dat is een prijs voor kmo's of grote bedrijven die belangrijke prestaties geleverd hebben bij de export of import uit Japan, of de distributie binnen Japan van Belgisch-Luxemburgse producten of diensten.

Samenwerking Credendo Voka internationaal ondernemen
Nieuws

Unieke samenwerking Credendo en Voka versterkt internationale activiteiten van Vlaamse ondernemers

De zes Voka - Kamers van Koophandel ondertekenden een samenwerkingsakkoord met Credendo, ter versterking van het Mercurio Global Ambassador netwerk. Dankzij het partnership met Credendo hebben we de expertise in huis om ondernemers te begeleiden in het omzetten van onzekerheden in kansen zodat zij hun ambities buiten de landsgrenzen kunnen waarmaken. 

Internationale ambities? 5 tips van ondernemers met ervaring
Nieuws

Internationale ambities? 5 tips van ondernemers met ervaring

Internationaal ondernemen brengt een pak vragen met zich mee. Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ondersteunt ondernemers met internationale ambities via een aangepast opleidingsaanbod, begeleidingstrajecten én een sterk netwerk van ‘Global Ambassadors’. Deze Global Ambassadors zijn ondernemers met kennis van internationaal ondernemen én een uitstekend buitenlands netwerk die hun expertise ter beschikking stellen van startende exporteurs. Wat zijn volgens hen de voornaamste do's-and-don'ts? Vanuit hun expertise delen de Global Ambassadors van Voka Vlaams-Brabant 5 gouden tips.

Nicolas Wibo van Vlassenroot - Global Ambassador
Nieuws

Nicolas Wibo van Vlassenroot - Global Ambassador

Nicolas Wibo werkte tweeëneenhalf jaar bij een Brussels auditkantoor voor hij in 2014 toetrad tot Ateliers Vlassenroot. Eerst was hij twee jaar werkzaam als management trainee in Vlassenroot Polen, de grootste buitenlandse vestiging van het staalverwerkingsbedrijf. Sinds 2016 is hij aankoopverantwoordelijke bij Vlassenroot Group, en sinds vorig jaar is hij er ook verantwoordelijk voor de sales, samen met zijn schoonbroer Olivier Blontrock. Nicolas’ ervaring in Polen, maakt van hem de geknipte Global Ambassador voor het land!

Johan Blondeel van Adley - Global Ambassador
Nieuws

Johan Blondeel van Adley - Global Ambassador

Johan Blondeel was 4 jaar country manager bij Janssen Pharmaceutica en bijna 20 jaar actief binnen het Britse BP Chemicals – eerst als sales manager polymers Benelux, nadien als general manager PTA-Europe en tot slot als commercieel directeur chemicals Europe – voor hij in 2006 eigenaar en managing director werd van Adley Adhesives. Door zijn jarenlange ervaring in het Verenigd Koninkrijk en kennis van de plaatselijke cultuur is hij de ideale Global Ambassador voor het land.

Jo Vandebergh van Bringme - Global Ambassador
Nieuws

Jo Vandebergh van Bringme - Global Ambassador

Al in 2006, toen E-commerce nog voet aan de grond moest krijgen in België, hield Jo Vandebergh zich al bezig met de vraag: “hoe kunnen bewoners hun online bestellingen en boodschappen ontvangen als ze niet thuis zijn?” Met de oprichting van Bringme zorgde hij enkele jaren later voor de oplossing.

Laurence
Nieuws

Laurence Carels van CDM - Global Ambassador

Laurence Carels is sinds juni dit jaar CEO van CDM en is ondertussen al 13 jaar aan de slag in het familiebedrijf. Ze heeft een enorme kennis in internationaal ondernemen en weet wat het is om een bedrijf in een ander land op te zetten.

Suyin Aerts - Global Ambassador
Nieuws

Suyin Aerts - Global Ambassador

Na een carrière als professionele balletdanseres, een baan als actrice en presentatrice voor de Belgische televisie en enkele jaren in de mode-industrie, besloot Suyin Aerts haar atypische carrière verder te zetten door medezaakvoerder te worden van X-treme Creations, opgericht door haar partner.