Skip to main content
Map
  • Familio West-Vlaanderen
Voka Familio

Familio West-Vlaanderen

Familio maakt de uitdagingen van beide generaties bespreekbaar en bereidt u voor op de overdracht van het familiebedrijf.

Wat is Familio?

Familio is een lerend netwerk van Voka dat zich richt op familiebedrijven die binnen 5 à 8 jaar voor een generatiewissel staan.

Doelstelling traject

Samen met 5 andere familiebedrijven krijgt u de mogelijkheid om uw kijk en kennis te verbreden over de uitdagingen eigen aan de familiale overdracht, en ze vooral bespreekbaar te maken. Op die manier krijgen u en uw familie inzicht in de verschillende stappen die belangrijk zijn in het proces van de familiale overdracht en wordt het duidelijk hoe u zich hier de volgende jaren op kunt voorbereiden. 

Een familiale overdracht is immers meer dan een aandelenoverdracht. Het is een veranderproces voor zowel de overlatende generatie als de opvolgende generatie . 

“Familiebedrijven zijn een tweesnijdend zwaard. Het grote voordeel van familiebedrijven is dat de emoties er in betrokken zijn. Het grote nadeel van familiebedrijven is dat de emoties er in betrokken zijn.” - Rachel Longaberger

Wie neemt deel?

De (potentiële) opvolgers en overlaters nemen beiden deel aan familio. We nodigen eveneens de kinderen die niet actief zijn in het familiebedrijf mee uit voor de sessies.

Doordat iedereen hetzelfde traject doorloopt en hetzelfde verhaal hoort, ontstaat er ruimte voor dialoog om alles op eigen tempo te bespreken.  

Hoe ziet een Familio-traject eruit?

✔ Het familio-traject wordt 1 x per jaar georganiseerd in West-Vlaanderen en duurt 1 jaar.
✔ Het eerstvolgende opstartmoment is op dinsdag 31 januari 2023 om 17.00 uur. Op die dag voorzien we de kick-off waar u de andere deelnemers op een informele manier leert kennen. 
✔ Vanaf dan komen we ongeveer 1 x per maand samen gedurende 1 jaar (excl. schoolvakanties). 
✔ Tijdens de 9 avondsessies nodigen we gastexperten en andere familiebedrijven uit zodat u op het eind van het traject de stappen kan definiëren voor uw eigen familiale overdracht. 
✔ Maximum 6 familiebedrijven toegelaten per editie. 

Interesse?

Voor meer info over dit traject, contacteer Tine Degryse.

Tine Degryse

Member Services - (Snelle) groei en familiale opvolging

Full bio of Tine Degryse

Wat vonden andere familiebedrijven van familio?

Ontdek hier wat Duvatex van familio vond! 
Ontdek hier het verhaal van familie Duprez.

 


Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen.
Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) wil ondernemers daarbij ondersteunen samen met Voka West-Vlaanderen. Familio maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen voor #sterkondernemen.   

VLAIO - VOKA