Skip to main content
  • Activiteiten

Activiteiten

KA IO
Opleiding

Hou je internationale contracten market-proof

Hoe wapen je je onderneming tegen de onzekerheden op de markt? Ben je er 100 procent zeker van dat je contracten ook in het buitenland van toepassing zijn. Zeker met de gewijzigde marktomstandigheden en prijsstijgingen kan je je de vraag stellen of je algemene voorwaarden ertegen bestand zijn.

KA IO
Opleiding

Presteer beter door cultuurverschillen te overbruggen

Iedereen bekijkt de wereld door een andere bril. Jouw culturele achtergrond bepaalt je perceptie van de wereld en je omgang met anderen. Het is dus van belang dat je je bewust bent van de parameters die interculturele samenwerking kunnen bemoeilijken en dat je weet hoe je deze parameters kan beïnvloeden. Verbeter dus je professionele prestaties door het herkennen en overbruggen van cultuurverschillen.

ADR regelgeving voor bedienden
Opleiding

ADR regelgeving voor bedienden

Bij transport van gevaarlijke stoffen over de weg komen meer beperkingen en regels kijken dan bij een gewoon transport. Deze moeten stipt gevolgd worden, want inbreuken en zeker ongevallen kunnen verregaande gevolgen hebben. Dat wil je niet op je geweten hebben.

KA Export
Opleiding

Tijd om je supply chain heruit te vinden

Een vlot lopende supply chain is meer dan ooit het kloppende hart van elke onderneming, ongeacht de industriële sector. De komende jaren staat elk bedrijf en dus elke supply chain voor fundamentele uitdagingen. Welke trends en oplossingen zijn er om sterker uit deze transformatie te komen?

KA Export
Opleiding

Wegwijs in het importeren van goederen

Wanneer je goederen wil invoeren is het van belang dat je kennis hebt over het opstellen van correcte aangiften, het toekennen van de juiste goederencodes en dat je weet welke belastingen moeten worden berekend en voldaan. Volgens het Wetboek ADR moeten ook bedrijven die gevaarlijke stoffen verzenden maar niet zelf vervoeren ten laatste op 31 december 2022 beschikken over een gecertifieerde ADR-veiligheidsadviseur. Ook moeten die behandelaars een opleiding zoals deze volgen.

Mercurio - Beyond Borders: India
Opleiding

Beyond Borders - India

Ondernemen in India, een kansrijke zet voor jouw exportstrategie? India ziet de EU als grootste handelspartner waardoor er voor Belgische exporteurs heel wat opportuniteiten zijn die je niet kan laten liggen. Wie naar India kijkt om zaken te doen, doet dit met een open en creatieve blik. Ontdek jij samen met ons hoe jij jouw eerste stappen op een nog te ontdekken markt zet en zo jouw positie lokaal kan verankeren en/of versterken? 

Tech@venture Amsterdam
Opleiding

Tech@venture Amsterdam

Schaal internationaal @Amsterdam. Voka Tech@venture biedt - met de focus op specifieke tech hotspots - begeleiding bij het opstellen van jouw actieplan en helpt de drempels die groei afremmen weg te nemen. Wil jij jouw blik verruimen en je activiteiten uitbreiden richting Nederland? Kom er alles over te weten tijdens interactieve sessies en een missie naar Amsterdam. 

IO
Opleiding

Tewerkstelling over de grenzen

Werken in een grensoverschrijdende context is een dagelijkse realiteit geworden in veel ondernemingen. Toch is het niet altijd even evident om rekening te houden met de regelgeving die voor elke specifieke situatie van toepassing is. Gelden er andere loon- en arbeidsvoorwaarden? Hoe zit het met de sociale zekerheid en de opbouw van rechten? En wat zijn de fiscale gevolgen van werken ‘in het buitenland’?

KA export
Opleiding

Fusies en overnames in een (inter)nationale context

Hoe kan jij van jouw groeiverhaal een succes maken? De voordelen van schaalvergroting liggen voor de hand: kostenbesparing, complementariteit en schaalvoordelen, verwerven van technologie en know-how... Maar om die voordelen maximaal te benutten moet je ook de fiscale, financiële en juridische uitdagingen de baas kunnen. Bovendien moet er na een overname nog een integratie-traject afgelegd worden.

KA Export
Opleiding

Transport: aansprakelijkheid en documenten

Hoe stem je verkoop en logistiek perfect op elkaar af? Transport en de formaliteiten daarrond spelen daarbij een belangrijke rol, of beter gezegd kunnen een grote stoorzender zijn als er iets misloopt. Inzicht in de verplichtingen en de aansprakelijkheden van de afzender en de vervoerder is bijgevolg een must.

KA IO
Opleiding

Hoe kan ik exporteren zonder mijn bedrijf in gevaar te brengen?

Internationale handel kan erg lonend zijn, als je de risico’s weet te beheersen. Daarvoor moet je thuis zijn in incoterms – internationale commerciële voorwaarden - betalingsmechanismen en de beschermingsmogelijkheden tegen niet-betaling. Een expert van Credendo, de Europese kredietverzekeraar die voor 100 procent eigendom is van de Belgische overheid, geeft toelichting.

Trixxo partner Voka-KvK Limburg
KPMG partner van Voka - KvK Limburg
Alk Reismakers partner van Voka - KvK Limburg
propaganda logo limburg
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
groep jam