Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Win-Winnovatie: Slimme samenwerking waarbij 1+1>3 i.s.m. VLAIO
zigzag

Win-Winnovatie: Slimme samenwerking waarbij 1+1>3 i.s.m. VLAIO

Samen sta je sterk. Ook in het bedrijfsleven. Door samen te werken innoveer je sneller én beter voor je markt. Maar hoe zorg je ervoor dat de samenwerking succesvol is?

Samenwerken is de toekomst. Alles zelf willen doen, loont niet meer. Mits wat wederzijds vertrouwen en voorzichtigheid is samenwerken de toekomst. Ook VLAIO stimuleert deze aanpak via subsidietoeslagen of specifieke formules zoals ICON.

Maar hoe zorg je ervoor dat de samenwerking succesvol is? 
Hoe zet je slimme samenwerking op? 
Hoe zoek je partners en krijg je ze aan boord?

Tijdens deze workshop leert Piet Verhoeve je hoe je de Win-Winnovatiemethode kan toepassen om nieuwe opportuniteiten te ontdekken, samenwerking succesvol te pitchen en partnerships op te zetten waarbij niet alleen alle partijen winnen maar het eindresultaat veel groter is dan de som van de onderdelen: 1+1>3.

De methode is gebaseerd op meer dan een decennium ervaring en verzamelt relevante domeinen om je innovatie vleugels te geven. We voorzien checklists en templates die je helpen bij het vinden en opzetten van slimme samenwerkingen.

Deelnemers aan de workshop kunnen het boek Win-Winnovatie aankopen aan een kortingstarief van 20EUR www.winwinnovatie.be 

Slim samenwerken zit in het DNA van Piet Verhoeve. Hij deed zowel ervaring op vanuit het bedrijfsleven als CTO van Televic als vanuit de academische zijde als Director ICON bij iMinds/imec. Die ervaring werd gebundeld in het boek Win-Winnovatie dat gelauwerd werd als beste boek in de categorie “Learn & Development”. Vorig jaar starte hij de succesvolle co-creatiehub Hangar K in Kortrijk en is momenteel bezig aan een eigen startup die organisaties helpt om sneller te innoveren en te groeien via slimme samenwerking. 

Piet behaalde, na zijn ingenieursstudie aan de KU Leuven, een doctoraat aan de UGent, waarbij hij heel wat ervaring opdeed in Europese projecten. Hij is ook gastprofessor aan UGent en KULeuven. In zijn schaarse vrije tijd ondersteunt hij allerlei initiatieven die jongeren warm maken voor technische of wetenschappelijke studierichtingen (STEM, Coderdojo).

De workshop wordt georganiseerd door VLAIO in het kader van het Breng je innovatie naar de markt-project. Een initiatief binnen SALK (Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat) dat bedrijven – onder begeleiding van  VLAIO bedrijfsadviseurs aanmoedigt om efficiënt en duurzaam te innoveren. Dit project wordt uitgevoerd met de steun van EFRO en het Hermesfonds van de de Vlaamse regering,  Vlaamse Minister Economie.

Inschrijven is gratis, we geven wel voorkeur aan Limburgse groeibedrijven. Max 25 deelnemers. Na ontvangst van bevestiging van deelname ben je definitief ingeschreven voor deze workshop.
 

ZigZag naar 2029

zigzag

 

Deze workshop is gratis en onderdeel van het evenement ZigZag naar 2029.
www.voka.be/limburg/zigzag

Met dank aan onze partner

vlaio

 

Adres

Expo Hasselt
Gouverneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Gratis

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo