Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • West-Vlaanderen - Digi-Lab: cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke
Digi-lab cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke
  • Online

West-Vlaanderen - Digi-Lab: cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke

Tijdens 3 interactieve sessies worden u technieken en processen aangereikt om uw bedrijf beter te beschermen tegen cyberdreigingen. Op vandaag krijgen 1 op 4 kmo's op één of andere manier te maken met dreigingen vanuit het internet. Dat maakt van cybersecurity een prioriteit en een absolute must-have voor ieder bedrijf, groot of klein.

In dit digi-lab willen wij u verder helpen met:

  • het identificeren van de mogelijke doelwitten in uw organisatie met een overzicht van mogelijke bedreigingen (bv. phishing, DDoS aanvallen,...);
  • een overzicht van de mogelijke beschermingsmaatregelen (inzake infrastructuur, bewustwording bij medewerkers,..) die aan de hand cases toegelicht wordt.

Aan de hand van drie sessies helpen we u om de cyberbeveiliging in uw bedrijf te versterken.

Sessie 1: Is mijn organisatie een doelwit en waarom?

In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cyber criminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. We helpen u om uw mogelijke doelwitten te identificeren waar de aanval zou kunnen plaatsvinden. Ook helpen we u bij het herkennen van verschillende types aanvallen (zoals DDoS, Pishing, LAND aanval,...).

Sessie 2: Hoe kan ik me beschermen? Toelichting van enkele cases.

We gaan dieper in op de beveiligingsmaatregelen die een organisatie dient te nemen om zich afdoende te beschermen tegen cyberdreigingen. Hoe kan u uw doelwitten beter beschermen tegen een internetaanval, hoe krijgt u controle over uw systemen? Hiervoor zijn meer dan enkel IT-technische maatregelen nodig.

Sessie 3: Case bespreking en opstellen actieplan

Tot slot bundelen we alle kennis uit de 2 sessies in een levensechte case waarbij we tonen hoe een aanvaller typisch tewerk gaat. Daarnaast wordt ook toegelicht hoe u een actieplan kan opstellen om uw cyberbeveiliging te versterken, door een goede combinatie van verschillende maatregelen (i.e. technische, procedures, opleiding, recoveryplan,...).

Spreker

Peter Versmissen – Deloitte, Partner Cyber Security.

Peter is als Partner binnen Deloitte verantwoordelijk voor de dienstverlening inzake IT-beveiliging, waaronder ook cyber security. Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring als IT-consultant in het opzetten van IT-architecturen en de beveiliging. Daarbij adviseert hij zowel internationale groepen als kmo's met hun uitdagingen inzake IT architectuur en de beveiliging ervan.

Voor meer info over dit Lab kan u contact opnemen met Soraya Van Cauwenberghe.

VLAIO - VOKA - Deloitte

Contactpersoon

Soraya Van Cauwenberghe

Kennis & advies/Innovatie - Innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

  • 550 euro (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group