Skip to main content
Logo Kameracademie
  • Online

Wees futureproof op BTW - gebied

Bereid je voor op de waaier aan wijzigingen die voor de deur staan

Meer dan ooit is btw een materie in beweging.  Na een periode van relatieve rust, moeten we ons voorbereiden op een waaier aan wijzigingen die voor de deur staan.  In dit seminarie geven we een overzicht van wat deze veranderingen concreet inhouden en gaan we dieper in op de gevolgen voor jullie onderneming.  We staan ook stil bij wat nu reeds kan ondernomen worden om zich voor te bereiden.

Volgende onderwerpen komen zeker aan bod:

  • Handeldrijven met het Verenigd Koninkrijk: hoe voorbereiden op de Brexit?
  • CTP-certificatie: bewijs van goed “btw-gedrag” – een noodzakelijk statuut voor de toekomst waar iedereen zich nu reeds dient op voor te bereiden.  Dit statuut zal vereist zijn voor elke onderneming die goederen aan- of verkoopt binnen Europa.
  • E-commerce: de steeds groeiende markt van de webshops heeft ervoor gezorgd dat Europa vereenvoudigingsregels voorziet.  Zowel voor inrichters van een webshop, als voor ondernemingen die online aankopen, dienen deze regels gekend te zijn.
  • Het bewijs van de vrijstellingen: vrijstelling intracommunautaire leveringen, uitvoer … Volgens de wet dient er een vervoer te zijn door koper of verkoper als één van de voorwaarden voor de vrijstelling. Na jaren van tolerantie, wordt deze voorwaarde nu steeds meer geviseerd en afgedwongen.  Vaak heeft dit als gevolg dat de vrijstelling verworpen wordt met invordering van btw, boeten en interesten als gevolg.
  • De gewijzigde btw-controles: er zijn steeds meer controles en de manier waarop deze uitgevoerd worden, is ingrijpend veranderd.  Hoe bereiden ondernemingen zich hier best op voor?

We volgen uiteraard de actualiteit verder op en voegen op basis daarvan relevante onderwerpen toe.  We gaan graag in op jullie bekommernissen en vragen ter zake.

Praktisch
De workshop zal online doorgaan. Om deel te nemen, heb je enkel een goede internetverbinding nodig.
Interactiviteit is gegarandeerd, al jouw vragen kan je stellen via Q&A of chat.

Jouw expert
Naomi Van Puymbroeck - Deloitte
 

Wanneer

Prijs

Leden:
€180 Excl. BTW

Niet-leden:
€270 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €180/leden en €270/niet-leden. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 2 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 5 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf 5 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 014/56 30 30

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse