Skip to main content

Webinar: Vooruitblik op de markt van het wegvervoer in 2022

  • Online

Ontsnappen mijn goederenstromen aan nieuwe regelgeving en chauffeurstekort?

In februari 2022 gaat het tweede luik van het Europese Mobility Package van kracht, om een eerlijk speelveld tussen internationale transportfirma’s te creëren. Een aantal onderdelen zoals de verplichte terugkeer van chauffeurs én vrachtwagens naar hun land van herkomst, maar ook regels met betrekking tot detachering van chauffeurs kunnen een belangrijke impact hebben op de organisatie van je transporten. Dit komt bovenop het reeds bestaande capaciteitsgebrek in de sector.

Om geïnformeerd beslissingen te kunnen nemen over je logistieke organisatie, organiseren Alfaport Voka en Port of Antwerp deze digitale infosessie.

Experten van transportfederaties Febetra en TLV lichten toe welke nieuwe regels van kracht worden in het Europese Mobility Package en de verwachte impact hiervan. Ook andere evoluties die de transportmarkt beïnvloeden komen aan bod, zoals personeelstekorten en vergroeningsmaatregelen. Als deelnemer kan je ook je vragen stellen aan de vertegenwoordigers van de transportsector.

Deze sessie richt zich op bedrijven in de regio Antwerpen-Waasland die betrokken zijn bij de aankoop en organisatie van transportactiviteiten, zoals verladers, expediteurs en andere logistieke spelers.

Programma

10.00 uur
Mobility package: regelgeving en impact op de Belgische transportsector – experten van Febetra & TLV

10.30 uur
Panelgesprek en Q&A uit het publiek - Philippe Degraef, Febetra & Lode Verkinderen, TLV

Contactpersoon

Eliene Van Aken

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

Wanneer

Prijs

Gratis maar inschrijven is verplicht.

Voorwaarden

Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u om ons hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen via eliene.vanaken@voka.be

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VZW - eATA 2021
Gosselin
Welt white paper
VZW - DigiChambers 2021
Degroof - Petercam
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans