Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Webinar: Inflatie en indexatie: concrete gevolgen voor uw bedrijf nu en in de toekomst

Webinar: Inflatie en indexatie: concrete gevolgen voor uw bedrijf nu en in de toekomst

  • Online

We nodigen u graag uit voor een Voka webinar waarbij we een brandend actueel thema aansnijden: Inflatie en indexatie: concrete gevolgen voor uw bedrijf nu en in de toekomst. Deze webinar zal doorgaan op 1 maart 2022 van 12u00 tot 13u00 en is exclusief voor Voka-leden.

De inflatie liep de voorbije maanden spectaculair op en de trend lijkt nog niet gestopt. Volgens de jongste ramingen van het Planbureau klimt die inflatie in februari naar maar liefst 6,8%, het hoogste niveau sinds 1984. Deze inflatieopstoot is vooral te wijten aan de sterke stijging van de energieprijzen en via de daaraan gekoppelde automatische loonindexering wordt het grootste deel van die factuur dan vervolgens bij de bedrijven gelegd. Geschatte kostprijs ondertussen? Minimaal 11 miljard euro…

In het verleden werd politiek vaak pas ingegrepen na de aankondiging van grote herstructureringen, met alle gevolgen van dien voor bedrijven én werknemers. Als we dit soort grote economische schade willen vermijden, zijn er vandaag ingrepen nodig. 

Tijdens deze webinar zal Bart Van Craeynest, Hoofdeconoom van Voka, bespreken wat de gevolgen – nu & in de toekomst  – zijn van de stijgende inflatie en bijhorende indexatie.
We gaan hierbij dieper in op concrete vragen zoals: “Blijft de inflatie in 2022 verder oplopen?”, “Hoeveel loonindexering kunnen we verwachten?”, “Wat betekent dit voor onze concurrentiepositie?” en bekijken welke mogelijke beleidsoplossingen er zijn. 
We voorzien ook de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Inschrijven

Wanneer

Prijs

Gratis maar inschrijven is verplicht.
Exclusief voor Voka-leden

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus
imu - vzw - ovam
AW_Welt_6stappenplan
Advertentie VanRoey- nov
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende