Skip to main content

Waterdichte IT-contracten

Hoe goede IT-contracten jouw digitale bedrijfsvoering duurzaam maken.

Elke ondernemer vandaag gebruikt wel een ICT-toepassing; CRM-systemen, een website met of zonder webshop, een app, email en andere communicatiediensten, ICT in het productieproces. Al deze toepassingen worden ingekocht met als doelstelling om sneller en efficiënter te werken met een verhoogd gebruiksgemak voor personeel en klanten. Het IT-contract dat bij zo’n toepassingen wordt ondertekend is in vele gevallen slechts een formaliteit.

Maar dat laatste is het allerminst. Veel ondernemingen vertrouwen al hun data en dus minstens onrechtstreeks heel hun bedrijfsvoering toe aan externe IT-dienstverleners en gaan ervan uit dat er nooit iets mis kan lopen. Maar welke garanties heb je als het wel misloopt? Wat met nieuwe investeringen in IT-projecten die niet op tijd klaar geraken? Wat met de bescherming van je bedrijfsgeheimen en intellectuele eigendom? Wat indien die nagelnieuwe cloudtoepassing meer niet dan wel beschikbaar i?

In deze opleiding behandelen we een reeks praktische topics & reflexen. Deze moeten jou toelaten om een IT-contract te kunnen lezen en in te schatten welke risico’s verbonden zijn aan een reeks contractuele afspraken zodat je sterker staat bij de (her)onderhandeling van dergelijke contracten

Inhoud

  • Algemene reflexen bij elk contract
  • Een IT-contract: wat is dat eigenlijk?
  • Wat bepaal ik bij de opzet van een nieuw IT-project?
  • Na de implementatie: hoe zorg ik er voor dat mijn bedrijfscontinuïteit en de bescherming van mijn data gegarandeerd wordt?
  • Hoe bescherm ik mijn intellectuele eigendom en de vertrouwelijkheid van mijn gegevens?
  • Welke contractuele reflexen moet ik hebben om de persoonsgegevens die ik verwerk zo goed mogelijk te beschermen?
  • Kan de IT-leverancier zijn aansprakelijkheid zomaar beperken als het misloopt
  • Na de beëindiging: ben ik zeker dat er geen gegevens verloren zullen gaan en blijf ik baas van mijn bedrijfsgegevens?

Doelgroep

Kmo-management, aankopers en IT-leveranciers
Voorafgaande juridische kennis niet vereist.

Jouw experten

Roeland Lembrechts
Roeland is advocaat/partner bij Sirius Legal Business Law Firm en Data Protection Officer, is voormalig redactielid bij het vaktijdschrift Today’s Lawyer, een tijdschrift voor de advocaat als innoverend ondernemer, en is bestuurslid geweest van de vakgroep verbintenissenrecht van de Balie Provincie Antwerpen. Roeland is momenteel bestuurslid van de commissie IT & digitalisering bij de OVB (Orde van Vlaamse Balies). Sedert 2009 is hij werkzaam als advocaat in het ondernemingsrecht, aansprakelijkheden en verzekeringen. Bij Sirius Legal legt hij de focus op aansprakelijkheden en contracten in de digitale sector. Vanuit zijn achtergrond als criminoloog hanteert hij een multidisciplinaire aanpak op cybercrime en -security (veranderingsstrategieën, verantwoordelijkheden ondernemingen, contract audit en uittekenen rollen en verantwoordelijkheden, …).

Thomas Luyten
Thomas is advocaat bij Sirius Legal Business Law Firm, aangesloten bij de balie van Antwerpen. Na zijn rechtenopleiding startte hij in 2012 bij een middelgroot advocatenkantoor in Mechelen, waar hij zich binnen de cel ondernemingsrecht focuste op IT/IP en gegevensbescherming. Als gecertificeerd DPO deed hij daarnaast sinds 2019 verschillende in house-opdrachten bij bedrijven. Bij Sirius Legal verscherpt Thomas die focus verder.

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka - KvK Mechelen - Kempen
Onze-lieve-vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€180 Excl. BTW

VROEGBOEKKORTING: T.e.m. 28/1 betaal je als Voka-lid slechts €162.

Niet-leden:
€270 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €180/leden en €270/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 28 januari is het projectbedrag als lid van Voka €162. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 3,5 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

KMO-portefeuille

Meer info?

De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Ontdek onze vacatures!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx