Skip to main content
Voka Infosessie

Wat betekent het capaciteitstarief voor jou? (GRATIS)

Energie
  • Online

De manier waarop we elektriciteit produceren en verbruiken is de voorbije jaren helemaal veranderd. Met de invoering van het capaciteitstarief wil de energieregulator VREG de belasting van het net – en jouw energiefactuur – binnen de perken houden. Als grootverbruiker worden de netkosten vanaf 2023 anders berekend. Maar wat betekent dat nu? Dat ontdek je in dit webinar.

Vanaf 1 januari 2023 wordt het nieuwe capaciteitstarief van kracht. Dat heeft een impact op de energiefactuur van jouw bedrijf: de helft van de netkosten worden vanaf dan berekend op het zogenaamde toegangsvermogen. Dit moet je als bedrijf zelf via Fluvius simuleren en doorgeven.

De andere helft van jouw netkosten worden gebaseerd op het daadwerkelijk gebruikte piekvermogen van de afgelopen maand. Overschrijd je het gereserveerde toegangsvermogen? Dan betaal je een hoger tarief dan voor het piekvermogen dat je wél reserveerde. Op die manier wil de VREG de netbelasting beter onder controle krijgen. 

De doelgroep van deze infosessies zijn de zogenaamde grootverbruikers, dat zijn de bedrijven die buiten de laagspanningsgroep vallen. Niet zeker of je hierbij hoort? Indien je onlangs deze brief van Fluvius omtrent het capaciteitstarief hebt ontvangen, dan worden deze verplichtingen van toepassing voor jou.

Programma

  • 10u00: Intro – Capaciteitstarief wie/wat/waarom?
  • 10u10: Toegangsvermogen + Demo-Registratie van je toegangsvermogen
  • 10u45: Vraag en antwoord
  • 11u15: voorziene einde

Spreker: Ruben Peene, expert capaciteitstarief bij Fluvius.

In samenwerking met

Fluvius

Contactpersoon

Helen Jacobs

Projectmanager duurzaam ondernemen

Wanneer

Prijs

Deze infosessie wordt aangeboden als webinar en is gratis.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
MK - Advertentie Van Dessel
Proximus
Advertentie VanRoey- nov
IMU - vzw - Bank van Breda
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
IMU - vzw - Mediafin TTL