Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Vooruitblik

De vijfde editie van Vooruitblik wordt er een om nooit meer te vergeten. Op woensdag 4 maart 2020 gaan we na bijna anderhalve eeuw terug naar de roots van de Antwerpse Kamer van Koophandel: de vernieuwde Handelsbeurs!

Accente  vernieuwde Handelsbeurs

 

Met Charles Michel, Frans president Nicolas Sarkozy en pre-brexit-minister George Osborne, schitterden al drie politieke zwaargewichten op Vooruitblik.

Dit jaar zet een koele Zweed de zaal in vuur en vlam.
Voormalig premier Carl Bildt maakte in heel Europa furore als de ‘Vader van het Scandinavische model’. Zijn beleid van privatisering, schuldsanering en maximale arbeidsparticipatie smeedde het schuldverslaafde Zweden om tot een economisch wonder. Een start-up factory die wereldmerken als Spotify en Skype voortbracht. De blik van Bildt inspireerde politici over heel Europa en is ook een lichtbaken voor onze beleidsmakers. Maar hoe ver ligt de Zweedse Riksdag van de Brusselse Wetstraat? Carl Bildt toont ons op 4 maart de weg.

Zoals steeds leidt Antwerps burgemeester Bart De Wever, onze buitenlandse gast in.
VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck leidt de avond in goede banen.Carl Bildt

PROGRAMMA

18.00 uur
Onthaal met drankje

19.00 uur - Dubbelinterview
'Uitdagingen voor de regio' met Jo De Backer, voorzitter en Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

19.15 uur - Vooruitblik
door Bart De Wever, burgemeester stad Antwerpen

19.30 uur - Keynote
'De Zweedse heropstanding' door Carl Bildt

19.50 uur - Panelgesprek
met Ronnie Leten, voorzitter van de Zweedse telecomreus Ericsson en Carl Bildt, de premier die de Zweedse economie heruitvond

20.00 uur - Fotomoment*
Schrijf mee geschiedenis tijdens de 2020 remake van de foto uit 1906 met een 400-tal leden van de Antwerpse Kamer in het Beursgebouw.

Aansluitend netwerkreceptie & walking dinner tot 22.00 uur

 

*Zorg dat je deze keer mee op de foto staat!

De Handelsbeurs is de bakermat van de Antwerpse Kamer van koophandel. Zo waren de kantoren van de Kamer op de eerste verdieping van het gebouw en telde ze 1131 leden. Op deze foto uit 1906 poseren een 400-tal leden in het Beursgebouw. Schrijf mee geschiedenis en zet je beste lach op voor een remake van deze foto tijdens Vooruitblik 2020.

Foto Handelsbeurs met leden 1906

 

Adres

Handelsbeurs Antwerpen
Borzestraat 31
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

150 euro per persoon (excl. btw)

Exclusief voor leden van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 26 februari 2020 via pr.aw@voka.be. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Indien u later of niet geldig annuleert, kan uw afwezigheid achteraf geen aanleiding zijn tot terugbetaling. u kunt zich zonder bijkomende kosten laten vervangen door een collega als u ons op voorhand de naamswijziging doorgeeft.

Hulp nodig?

AW_Welt_6stappenplan