Skip to main content

Voka|VeGHO Portlunch met Vincent Van Peteghem

We zijn bijzonder trots te mogen aankondigen dat Dhr Vincent Van Peteghem, federale minister van financiën, onze gastspreker is op de volgende portlunch. Dit gaat door op woensdag 14 september in het kasteel van Laarne. Het restaurant kasteel Van Laarne is gevestigd in de bijgebouwen naast het Middeleeuws kasteel op het mooie domein van het Kasteel Van Laarne.

De noodzaak van doortastende hervormingen, met focus op de plannen voor een bredere fiscale hervorming

Vincent Van Peteghem is vice-eersteminister en Minister van Financiën, belast met de coördinatie van de Fraudebestrijding en de Nationale Loterij. 

Minister Van Peteghem heeft een succesvolle academische carrière als professor Operations Management en directeur Onderwijsinnovatie aan de EDHEC Business School in Rijsel wanneer hij in 2016 de eed aflegt als Kamerlid. Daar laat hij zich opmerken als inhoudelijk sterk lid van de commissie Buitenlandse Betrekkingen, de onderzoekcommissie Kazachgate en de werkgroep Politieke Vernieuwing.

Na een uitzonderlijk verkiezingsresultaat wordt hij in 2019 burgemeester van De Pinte. In datzelfde jaar doet Vincent ook zijn intrede als Vlaams parlementslid tot hij op 1 oktober 2020 de eed aflegt als vice-eersteminister voor cd&v en minister van Financiën in de regering De Croo I.

Vincent Van Peteghem focust van bij het begin van zijn ministerschap op de noodzaak van doortastende hervormingen. Veel van de inspanningen gaan tijdens zijn ministerschap naar het ondersteunen van de bedrijven en gezinnen doorheen de covid- en energiecrisis. Dat weerhoudt hem niet om ook enkele hervormingen door te voeren zoals de uitdoving van de BBSZ, de invoering van de mini-tax shift, verschillende hervormingen binnen de fraudebestrijding, het versterken van FPIM en de vergroening van het bedrijfswagenpark. Ook lanceerde hij onlangs zijn voorbereiding voor de bredere fiscale hervorming. Een pakket dat de lasten op arbeid stevig moet verlagen, en dat ons belastingsysteem rechtvaardig, modern, en eenvoudiger moet maken. 

Contactpersoon

Rinata Sizova

Ledenrelaties - Internationaal Ondernemen - Haven

Adres

Eekhoekstraat 5
9270 Laarne

Wanneer

Prijs

Menu inclusief wijnen en water

VeGHO-leden: € 75 pp (excl. btw)

Voka-leden: € 110 pp (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Advertentie Festival van Vlaanderen