Skip to main content

Voka Visit - Biotalys Gent

Hier zijn we met een nieuwe Voka Visit, aka bedrijfsbezoek! Op donderdag 17 november 2022 brengen we een bezoek aan Biotalys in Gent. Kom langs en ontdek hoe de producten van Biotalys gewassen kunnen beschermen tegen ziekten en plagen - en dat op een biologische manier en toch even doeltreffend als de klassieke chemische stoffen.

Op donderdag 17 november 2022 brengen we een bezoek aan Biotalys in Gent.

Biotalys werd in 2013 opgericht als spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB). Het bedrijf is actief in agrarische technologie (AgTech) en ontwikkelt biologische bestrijdingsmiddelen op basis van proteïnen voor een duurzamere en veiligere voedselvoorziening.

Op 17 november 2022 worden we ontvangen voor een rondleiding op de site aan The Loop in Gent.

Programma

  • 18.00 - 18.15 u. Onthaal
  • 18.15 - 18.20 u. Verwelkoming door Hilde Schuddinck, regiodirecteur bij Voka Oost-Vlaanderen
  • 18.20 - 19.45 u. Bedrijfsvoorstelling & rondleiding door Wim Ottevaere, CFO, en Toon Musschoot, Head of IR & Communications
  • 19.45 - 21.00 u. Netwerken met een hapje en een drankje

Info en inschrijven

Inschrijven kan tot 14 november 2022 of tot wanneer het volzet is (maximum 35 deelnemers). Inschrijven kan via de knop rechts van de pagina (of helemaal onderaan indien je de mobiele website raadpleegt).

Nog vragen of volzet? Stuur een mailtje naar Team Netwerking of bel +32 9 266 14 40.

Meer over gastheer Biotalys

Biotalys opening

Biotalys  werd in 2013 opgericht als spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Het bedrijf is actief in agrarische technologie (AgTech) en ontwikkelt biologische bestrijdingsmiddelen op basis van proteïnen voor een duurzamere en veiligere voedselvoorziening.

Op basis van haar vernieuwende AGROBODY™ technologieplatform bouwt Biotalys aan een sterke en diverse pijplijn van producten voor de bestrijding van belangrijke gewasziekten en -plagen in de hele waardeketen, van boer tot bord. Het bedrijf mikt met haar huidige pijplijn van 8 productkandidaten op een marktpotentieel van ongeveer 4,8 miljard USD.

Het technologieplatform stelt Biotalys in staat om producten te ontwikkelen die even doeltreffend zijn als chemische producten, en even veilig als biologische middelen. Bovendien biedt het platform aanzienlijke voordelen t.o.v. conventionele chemische pesticiden, zoals een productontwikkeling die beduidend korter en minder duur is dan voor chemische middelen.

Inmiddels diende Biotalys een registratie-aanvraag in bij de Amerikaanse en Europese overheden voor Evoca™, haar eerste product. Evoca™ is een biopesticide dat groenten en fruit moet beschermen tegen bepaalde schimmels. In 2020 richtte Biotalys een dochteronderneming op in de VS met het oog op de marktintroductie van Evoca™, voorzien voor eind 2022.

Midden 2019 werd Patrice Sellès aangesteld als CEO. Onder zijn leiding trok het bedrijf in juli 2021 naar de Brusselse beurs met de steun van lokale en internationale investeerders. Met de opgehaalde middelen wil de onderneming haar platform en pijplijn verder ontwikkelen door o.m. bijkomende onderzoeksprogramma’s op te starten, al dan niet in samenwerking met partners. De verhoogde naamsbekendheid die volgt uit de beursnotering moet Biotalys helpen bij het sluiten van partnerships. Biotalys is gevestigd in de bloeiende biotechnologiecluster in Gent en telt ongeveer 70 werknemers.

Logo Biotalys

Contactpersonen

Shannon Van den Borre

Events & Netwerking - Arbeidsmarkt - Onthaal

Valérie Smessaert

Ledenrelaties - Events & Netwerking

Adres

Biotalys
Buchtenstraat 11
9051 Gent

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden mits inschrijving

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Gent Jazz