Skip to main content
teaser ontbijtclub

Voka Ontbijtclub Hageland juni

Banner ontbijtclub

Elke tweede donderdag van de maand organiseren wij een ontbijtclub in het Hageland. Dan kan je ondernemers uit Oost-Brabant leren kennen tijdens een lekker ontbijt in een aangename setting. Elke editie zorgen we ook voor een inspirerende spreker.

De volgende ontbijtclub vindt plaats op 13 juni van 7.30 uur tot 9.30 uur in Winge Golf in Sint-Joris-Winge. Gastspreker is ditmaal Elke Emmers, verantwoordelijke van het expertisecentrum Inclusive Society van de UCLL.

Elke Emmers brengt een inspiratiemoment rond diversiteitsbeleid op de werkvloer. De werknemerspopulatie in het (Vlaamse) werkveld is idealiter een weerspiegeling van de maatschappij. Het is een maatschappelijke noodzaak om constructief om te kunnen gaan met de superdiversiteit van de moderne samenleving. 
 
Een uitstekende strategie om diversiteit op de werkvloer te stimuleren bestaat uit drie belangrijke kenmerken die nauw met elkaar verbonden zijn. Ten eerste moeten we werken rond de beeldvorming over werknemersdiversiteit (inclusieve cultuur). Ten tweede moet er gewerkt worden aan de praktijk zelf zodat deze tegemoet komt aan de werknoden, wervingsopportuniteiten en talenten van een divers werknemerspubliek (inclusieve praktijk). Ten derde moet er gewerkt worden aan de kaders en structuren waarbinnen die werkpraktijk wordt vormgegeven bedrijfbreed (inclusief beleid). Wanneer één van de drie kenmerken genegeerd wordt, verdwijnen er opportuniteiten, getalenteerde mensen en rendement. So it takes three to tango. 

Programma

7.30 uur: Ontvangst met ontbijt
8.00 uur: Elke Emmers
8.30 uur: Netwerking
9:30 uur: Einde

Spreker

Elke Emmers, verantwoordelijke van het expertisecentrum Inclusive Society aan de UCLL.

Elke Emmers is orthopedagoog, criminoloog en was voorheen ook methodoloog aan de KU Leuven. Tot vorig jaar was ze de diversiteitscoördinator van de Odisee hogeschool. Ze is momenteel de verantwoordelijke van het expertisecentrum Inclusive Society aan de UCLL dat onder meer onderzoek doet naar inclusief burgerschap, inclusief onderwijs en digitale inclusie van diverse (vaak kwetsbare) doelgroepen. Daarnaast is ze verbonden met de faculteit psychologie en pedagogie van de KU Leuven en heeft een passie voor inclusieve en empowerende onderzoeksmethoden. Haar inhoudelijke expertise concentreert zich op gebied van diversiteitsbeleid, inclusief beleid en Universal Design for Learning. 

Partners

Logo ING
logo winge golf
logo ucll

Adres

Winge Golf
Leuvensesteenweg 254
3390 Sint-Joris-Winge

Wanneer

Prijs

Leden: gratis

Niet-leden: € 35

(excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Inschrijven kan via inschrijvingen.vb@voka.be en onderstaande knop.

BVI
Made in Vlaams-Brabant
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad