Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Netwerkevents
  • Voka Ladies: Leading Ladies in events - Katrien Vermeire, Julie-Pascale Ruant & Charlotte Himpens

Voka Ladies: Leading Ladies in events - Katrien Vermeire, Julie-Pascale Ruant & Charlotte Himpens

Het nieuwe Voka Ladies-programma voor 2024 focust zich op Leading Ladies in de domeinen: events, seafood, construction en design. Als uitsmijter presenteren we dit jaar een extra Voka Ladies rond art i.s.m. onze partner Degroof Petercam. Verwacht je aan een reeks van events waarbij we telkens een keynote aan het woord laten en per uitbreiding een panelgesprek met jonge, dynamische en upcoming ladies in die specifieke sector. 

Ontdek tijdens dit eerste event de inspirerende wereld van de Leading Ladies in Events: een uniek panelgesprek met Katrien Vermeire, Julie-Pascale Ruant en Charlotte Himpens, drie straffe dames gepokt en gemazeld in events.

Op 7 maart verwelkomt Voka Ladies je graag op een buitengewoon panelgesprek, waarbij we de schijnwerpers richten op drie opmerkelijke vrouwen die met passie en toewijding hun stempel drukken op de eventindustrie. Tijdens deze boeiende bijeenkomst krijg je de kans om inzichten te verwerven, te leren van hun succesverhalen en je te laten inspireren door de ongekende expertise van Katrien Vermeire van John&Jane, Julie-Pascale Ruant van Picobello, en Charlotte Himpens van Catering Deldycke in de prachtige setting van de eventlocatie De Stal in Wervik. De Stal is trouwens in handen van vrouwelijke onderneemster Melany Gadeyne!

Leading Ladies in Events

Katrien Vermeire, met haar uitgebreide ervaring bij John&Jane, deelt niet alleen haar visie op het creëren van onvergetelijke events, maar werpt ook een unieke blik op de evolutie van de eventwereld en de rol van vrouwen daarin. Met haar creativiteit en strategisch inzicht heeft Katrien een onmiskenbare stempel gedrukt op talloze succesvolle projecten. Lees hieronder meer over Katrien.

Katrien Vermeire
Katrien Vermeire - John&Jane

Katrien Vermeire, managing director John&Jane 

John&Jane is een premium audiovisueel bedrijf in de eventsector. Ze ondersteunen producties in binnen- en buitenland op het vlak van geluid, licht, video en decors met de juiste apparatuur, onderbouwd advies, sterke aandacht voor details en een ervaren team aan believers. Als eventspeler leggen ze de lat voor zichzelf en voor hun partners altijd hoger. Met een proactieve aanpak zoeken ze de beste oplossing voor elk type evenement. Van beurzen, lezingen, recepties en bedrijfsevents tot productvoorstellingen of high-end huwelijksfeesten. 

Katrien Vermeire neemt de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich, al lag de eventwereld ver van haar vertrouwde wereld toen ze afstudeerde als sociaal werker in 2007. Ze haalde vervolgens nog haar diploma lerarenopleiding en ging les geven. Na een extra bachelor in de fiscale wetenschappen sprong ze bij in het accountancykantoor van haar ouders. Voor haar is ondernemen een boeiende reis die op haar pad is gekomen toen ze haar echtgenoot Nico Lameire leerde kennen. Met Deltarent verhuurde hij toen al audiovisueel materiaal aan eventpartners en stond hij hen bij voor de technische aspecten van evenementen. Onder leiding van Katrien werd de werking verder geprofessionaliseerd. “Als ondernemer blijf je leren. Van jezelf, van je klanten en vooral van je team”, zegt Katrien. “Ik vind het belangrijk om dicht bij mezelf te blijven en authentiek in het leven te staan. Alleen zo kan je groeien, als mens, als ondernemer en als bedrijf.”

Julie-Pascale Ruant, de drijvende kracht achter Picobello, staat bekend om haar oog voor detail en haar vermogen om evenementen tot in de puntjes te organiseren. Tijdens het panelgesprek deelt ze niet alleen praktische tips voor een vlekkeloze uitvoering van evenementen, maar ook haar ervaringen als vrouwelijke ondernemer in de branche. Lees hieronder meer over Julie-Pascale.

Julie-Pascale Ruant
Julie-Pascale Ruant - Picobello

Julie-Pascale, zaakvoerder Picobello renting 

Picobello Renting, een gespecialiseerde leverancier van feestmateriaal, vormt een waardevolle partner voor evenementenbureaus, feestzalen, wedding planners, traiteurs, en meer. Als een familiebedrijf dat al 32 jaar actief is op de Belgische markt, hebben zij enkele indrukwekkende hoogtepunten op hun vaste jaarlijkse agenda staan. Deze onderscheidende kenmerken omvatten een flexibele mindset, originaliteit, vooruitstrevendheid, een uitgebreid assortiment aan artikelen en voortdurende investeringen. Picobello renting werd in 1991 opgericht door Ingrid Lesage (Ingrid Lesage Creations) & Luc Ruant (Luc Ruant Fashion). Julie Pascale is de dochter van deze visionaire oprichters. 

Julie-Pascale startte op 22-jarige leeftijd in het familiebedrijf Picobello renting. Gedurende deze periode heeft zij alle facetten van het bedrijf doorlopen, waaronder: logistiek (C-rijbewijs), planning, vaatwasmachines, handmatig bestek tellen, poetsen, …. Door deze ervaringen heeft Julie-Pascale een heldere visie op het runnen van het bedrijf. In 2019 namen zij en haar broer Guillaume het bedrijf over van de ouders. Als tweede generatie slaagt Julie-Pascale er in om steeds de vinger aan de pols te houden. In 2024 komt de kers op de taart met een gloednieuwe locatie in Roeselare. Naast Picobello heeft Julie-Pascale een grote passie voor paarden. In de rol van amazone met een topsportstatuut mocht ze maar liefst 8 keer deelnemen aan de Europese kampioenschappen bij de springpaarden. Tijdens deze indrukwekkende reeks heeft zij haar stempel gedrukt met 1 zilveren en 1 bronzen medaille op de kampioenschappen, en werd ze bovendien 2 keer gekroond tot Belgisch kampioen.

Charlotte Himpens, gepassioneerde mede-eigenaar van Catering Deldycke, brengt een verfrissende kijk op het belang van culinaire beleving bij events. Haar unieke benadering van catering voegt een extra dimensie toe aan de totale eventervaring, en ze deelt graag haar geheimen voor het creëren van onvergetelijke smaakmomenten. Lees hieronder meer over Charlotte.

Charlotte Himpens
Charlotte Himpens - Deldycke Catering

Charlotte Himpens, medebestuurder van D’s Deldycke traiteurs

Deze Brugse traiteur is sinds 2002 een van de vaste cateraars van het Concertgebouw en andere exclusieve Brugse locaties, alsook bij het recent geopende BMCC. Tal van West-Vlaamse bedrijven, waaronder vele ondernemingen in de haven van Zeebrugge, zijn vaste klanten voor het organiseren van recepties, walking dinners, familiedagen, etc. Deldycke is één van de stichters van de Belgian Event Catering Association. 

Deldycke verzorgt B2B cateringopdrachten tot in Londen, Stockholm en Barcelona. Daarnaast organiseren zij voor particulieren huwelijksfeesten, communies en babyborrels. Hun actieradius concentreert zich in de driehoek Brugge-Gent-Kortrijk. Charlotte Himpens is de stille drijvende kracht achter het familiebedrijf D’s Deldycke traiteurs. Deldycke Catering werd opgericht door Jan Deldycke in 1985. In 2017 namen zoon Jan-Baptist en zijn vrouw Charlotte de zaak over van hun (schoon)vader. Op korte termijn werden grote beslissingen gemaakt, zoals het stopzetten van de traiteurwinkel in het centrum van Brugge en het verhuizen naar een nieuwbouw met volle focus op catering van grote events. Charlotte werkt achter de schermen aan het reilen en zeilen van de zaak. D’s Deldycke traiteurs is ondertussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde in West-Vlaanderen en daarbuiten.

Programma

  • 18.30 uur: Ontvangst met hapje 
  • 19.00 uur: Intro door Voka West-Vlaanderen & kick-off 2024 
  • 19.05 uur: Panelgesprek met 3 Leading Ladies in events onder leiding van Joke Verbeke
  • 20.00 uur: Walking dinner
  • 22.30 uur: Voorzien einde

Waarom moet jij erbij zijn?

  • Inspiratie: Tijdens dit event luister je naar een panelgesprek met enkele van de meest dynamische en innovatieve vrouwen in de eventsector. Je krijgt inzicht in hun visie, strategieën en uitdagingen: dat zal jou inspireren voor je eigen bedrijf of carrière.
  • Netwerkmogelijkheden: Na het panelgesprek is er ruimte voor netwerking tijdens een walking dinner. Je krijgt de kans om te netwerken met gelijkgestemde female intra- en entrepreneurs en om potentiële zakelijke contacten te ontmoeten in een ontspannen en informele sfeer.
  • Empowerment: Door te luisteren naar verhalen van succesvolle vrouwen in events en te netwerken met andere ambitieuze vrouwen, wordt jouw persoonlijke groei en empowerment gestimuleerd.

Kortom, deze sessie biedt een unieke kans om te leren, netwerken en inspireren in een motiverende omgeving met gelijkgestemde vrouwen.

Contactpersoon

Sylvie Wybo

Adviseur HR & Arbeidsmarkt

Adres

De Stal Wervik
Klijtstraat 20
8940 Wervik

Wanneer

Prijs

65 euro (exclusief voor Voka-leden)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 2 werkdagen voor het event. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag