Voka Export Academy

17/04/2018

EXPORT - EXPAND - EXCEL

Nieuwe buitenlandse markten verkennen is belangrijk om als bedrijf te kunnen blijven groeien. Internationaliseren gaat echter gepaard met heel wat uitdagingen waardoor je als ondernemer al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Het vergt kennis, financiering, personeelsinzet en vooral keuzes maken.

Weet jij of je onderneming klaar is voor export? En hoe je deze buitenlandse groei kan financieren? Weet je hoe de interessante markten er uit te kiezen? En hoe daar dan te verkopen? Of welke logistieke problemen dit met zich mee kan brengen?

Met de Export Academy biedt Voka nu over heel Vlaanderen een ideale springplank aan ondernemers met weinig of geen buitenlandse ervaring om de eerste stappen te zetten in jouw export. In Antwerpen start dit programma op 17 april.

Voka Export Academy

 

Voor wie?
Zaakvoerders of sales managers van bedrijven die hun eerste stappen in het buitenland willen zetten. Ook bedrijven die reeds een eerste internationale ervaring achter de rug hebben en hun export beter willen structureren zijn welkom. 

Programma
Tijdens 7 thematische sessies worden verschillende aspecten belicht die bijdragen tot het succes van jouw export. Als basis vertrekken we van de fundamenten van het exportplan, die vervolgens zo concreet mogelijk worden toegepast. Daarnaast zal er telkens één ervaren Voka-lid zijn persoonlijke ervaringen toelichten over het aangeboorde thema per sessie.

We sluiten in schoonheid af in Brussel, met alle deelnemers van de verschillende regio's. Op dit overkoepelend netwerkevent zal Hans Maertens, CEO van Voka – Vlaams Netwerk van Ondernemingen, de Voka Export Academy diploma’s uitreiken.

Het volledige programma:

  17 april

   Export als strategische keuze

  24 mei

   Keuze en analyse van nieuwe markten

  21 juni

   Sales & marketing in een internationale context

  6 september

   Financiële aspecten van je internationale groei

  27 september

   Juridische aandachtspunten

  25 oktober

   Logistiek & douane

  November

   Afsluitende sessie

Interesse?

Contacteer charlotte.brouwers@voka.be, jill.suetens@voka.be of luc.vanlooveren@voka.be

Partners