Skip to main content
Map

Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2023-2024

Bedrijven zijn de trekkers van de duurzame evolutie in een sterke economie. Maak jouw duurzame ambities concreet, giet ze in een actieplan en behaal het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

Hoe behaal je het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO)?

Het VCDO biedt een kader voor bedrijven om duurzame ambities te vertalen naar de praktijk, en wil bedrijven stimuleren om zichzelf uit te dagen verder te gaan in duurzaamheid.

Van het stapsgewijs reduceren van de CO2-voetafdruk, over circulaire pilootprojecten opzetten, tot het uitbouwen van een inclusieve en sociale werkvloer: het zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe de deelnemers forse inspanningen leveren voor het klimaat, welzijn en mensvriendelijk ondernemen.

Die inspanningen worden, na een positieve eindevaluatie door een onafhankelijke commissie, beloond met het duurzaamheidscertificaat.

De laureaten vormen een sterk netwerk van bedrijven die elkaar uitdagen en tips uitwisselen om de uitdagingen van morgen vast te pakken. In het licht van de huidige strategische duurzaamheidsuitdagingen en wetgeving, is het meer dan ooit relevant om deze bedrijven samen te brengen.

doelstellingen charter

De duurzaamheidsacties zijn gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Door de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties te verweven in het VCDO is de betekenis van deze erkenning nog toegenomen. Voka werkt hiertoe samen met CIFAL Flanders/UNITAR, een internationaal trainingscentrum dat bevoegd is om het internationaal erkend UNITAR-certificaat toe te kennen.

sdg

Verloop traject VCDO

Interesse om duurzaam ondernemen te verankeren in jouw onderneming?

Dat is een slimme zet, want ondernemingen die inzetten op duurzaam ondernemen zijn weerbaarder, efficiënter en weten meer talent te behouden.

Neem een kijkje op de pagina van Voka Charter Duurzaam Ondernemen voor alle details van een deelname of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op met jou.

Interesse in het VCDO?

Laat jouw gegevens na en wij nemen zo snel mogelijk contact op!

Inschrijven voor het VCDO zelf kan via de knop rechts op de pagina.

Meer info via https://www.voka.be/privacy

 VCDO   POM West-VlaanderenSDG United Nations

CIFAL Flanders Fluvius

Contactpersoon

Sarah Spenninck

Adviseur duurzaam ondernemen en innovatie

Wanneer

Prijs

Prijzen VCDO 2023-2024

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag