Skip to main content
Economische tendensen

Voka Actua: Economische tendensen

De start van de vorige crisis ligt ondertussen meer dan tien jaar achter ons. De voorbije jaren deed de wereldeconomie het redelijk goed, maar de voorbije maanden doken meer en meer verontrustende signalen op. Hoelang duurt het nog vooraleer de volgende crisis op de deur komt kloppen? 

Aarzelende aandelenmarkten en een dalend ondernemersvertrouwen plaatsen vraagtekens bij de economische vooruitzichten. En hoeveel zorgen moeten we ons maken over hoge schuldenbergen en toenemend populisme en protectionisme? 

Via deze Voka Actua bieden we een blik op de huidige toestand van de wereldeconomie, de vooruitzichten voor de komende jaren en de implicaties van dat alles voor België en Vlaanderen.

Wat nu? 

  • Met onze conjunctuur (recessie of niet? hoe erg wordt het?)
  • Met ons beleid (waar moeten de prioriteiten liggen?)
  • Met onze regeringen (plannen van de nieuwe Vlaamse regering, stand van zaken op federaal niveau)

Onze spreker, Bart Van Craeynest, is sinds september 2018 aan de slag bij Voka als hoofdeconoom. Daarvoor werkte hij 19 jaar als econoom in de financiële sector, achtereenvolgens bij KBC, Petercam en Econopolis. In die zin volgt hij al 20 jaar de internationale conjunctuur op de voet, met daarbij speciale aandacht voor de Belgische economie. Hij schreef twee boeken over de huidige toestand en het potentieel van de Belgische economie genaamd Terug naar de feiten (2019) en Superstaat (2016)), en verzorgt o.m. een 2-wekelijkse column in De Tijd. 

Meer info

Inschrijven voor deze Voka Actua kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Shirley Seynaeve.

Contactpersoon

Shirley Seynaeve

Eventteam

Adres

Konvert
President Kennedylaan 7
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: gratis
  • Niet-leden: 100 euro

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Annuleren kan tot 24 uur voor aanvang van evenement. Bij laattijdige annulatie wordt een no show van 30 euro aangerekend of blijft het openstaand bedrag van de factuur verschuldigd. U kan zich steeds laten vervangen.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka

Hulp nodig?

 

CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx