Skip to main content
Map

Vind jouw kompas als leidinggevende

Beter leidinggeven volgens jouw kwaliteiten

In een leidinggevende rol is het uitermate belangrijk om niet alleen jouw kwaliteiten, maar ook jouw valkuilen te kennen. In deze opleiding leer je aan de hand van verschillende modellen bij over jezelf en jouw organisatie. Zo ontdek je waar je al goed in bent en in welke aspecten je nog kan verbeteren.
Deze opleiding wordt volledig op maat van de deelnemers opgebouwd. Voor de eerste sessie ontvang je een in te vullen vragenlijst. Op basis van jouw input gaan de sprekers in de sessies met jou aan de slag. Hun tips & tricks kan je tussen de sessies door verder inoefenen, zodat je jouw deelname maximaal laat renderen.

Wat mag je verwachten?
Je wordt gecoacht als leidinggevende in het vinden van een leiderschapsstijl die past bij wie jij bent als persoon. Gedurende vier halve dagen werk je actief, concreet en ervaringsgericht in een groep van maximum acht leidinggevenden.

INHOUD

  • Je wordt je bewust van je huidige stijl, je waarden, je sterktes
  • Je leert strategisch nadenken of deze in overeenstemming zijn met wat de context vraagt
  • Je wordt geconfronteerd met blinde vlekken en barrières
  • Je wordt je bewust wat dit betekent in je team, je netwerk
  • Je oefent met het bewegen tussen verschillende leiderschapskwaliteiten

PROGRAMMA

Sessie 1: de organisatie

Krijg een duidelijk beeld van jouw organisatie. Hoe verloopt de onderlinge communicatie?  

 

Sessie 2: jij als persoon

Wat zijn jouw waarden? Wat drijft jou? Wat zijn jouw beperkingen?
In deze sessie leer je vooral jezelf kennen, zodat je jezelf kan verbeteren als leider. Welk type van  leider schuilt in jou? Waar voel je je comfortabel bij? En waar moet je nog aan werken?

 

Sessie 3: matchmaking

Tijdens deze sessie ontdek je jouw leiderschapskwaliteiten en hoe je die het best gebruikt in jouw bedrijf of organisatie.

 

Sessie 4: oefening baart kunst

In deze sessie kijk je terug op jouw afgelegd pad. Waarin ben je al sterker geworden? Hoe kan je nog verbeteren? Nog meer dan in de drie voorgaande sessies ligt de nadruk in deze sessie op oefenen.

 

DOELGROEP
Zaakvoerders of medewerkers in een leidinggevende functie.

SPREKERS
Kathleen Raskin en Mieke Autrique zijn allebei coach/trainer en zaakvoerder bij Mikado-Kaisha. Door hun jarenlange samenwerking als zaakvoerders en psychotherapeuten ontdekten ze een gedeelde passie: het interpersoonlijke aspect binnen het professionele functioneren van ondernemers, leidinggevenden, medewerkers. Gesterkt door hun eigen proces binnen leiderschap maakten ze de keuze om hun psychologische expertise ook steeds meer in te zetten voor ondernemingen.

 

Contactpersoon

Margo Mathys

adviseur opleidingen en lerende netwerken

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€550 excl. btw

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 2 maart 2023. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
De kmo-portefeuille is voor deze opleiding niet van toepassing.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan