Skip to main content
Opleiding Vermogensinventaris

Vermogensinventaris: plan en optimaliseer uw vermogen

Het vermogen van een ondernemer bestaat uit verschillende componenten. Toch is het niet eenvoudig om het overzicht te bewaren. Tijdens deze infosessie brengen we alle relevante documenten en gegevens in kaart zodat u zicht krijgt op uw volledige vermogen.

Naast vastgoed bekijken we ook beleggingen, aandelen in en vorderingen op een (familiale) vennootschap, extralegale pensioenreserves, etc. De vermogensinventaris zorgt dus voor een nauwkeurig en gedetailleerd totaalbeeld van uw persoonlijke financiële situatie, zodat u deze kan verduidelijken, kan optimaliseren en belangrijke beslissingen kan nemen.

Programma

  1. Uiteenzetting van het begrip ‘vermogensinventaris’. Hoe wordt dit in de praktijk toegepast? Wat is het belang van de vermogensinventaris voor uw vermogen? Hoeveel erfbelasting gaan uw erfgenamen betalen en hoe wordt dit tot een minimaal bedrag gebracht. Is het opportuun om reeds bepaalde vermogensbestanddelen over te dragen naar de volgende generatie?
  2. De belangrijkste principes op het gebied van huwelijksvermogensrecht alsook de recente wijziging op het gebied van erfrecht worden overlopen.
  3. Hoe kan u uw bedrijf op een fiscaal gunstige manier overdragen naar de volgende generatie? Aan welke voorwaarden moet u hiervoor voldoen?
  4. Hoe kan deze oefening een aanzet zijn om de toekomst en een eventuele overdracht van een bedrijf bespreekbaar te maken en voor te bereiden?

Trainers

Kathleen Van Elsacker & Véronique Deweirdt

Meer info bij

Isabel De Winter via isabel.dewinter@voka.be of 02 255 20 16.

 

VLAIO

 

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant (kantoor Vilvoorde)
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Wanneer

Prijs

Deze opleiding is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via de oranje inschrijfknop of via inschrijvingen.vb@voka.be

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Grant Thornton
Logo KPMG
Logo Federale Verzekering
Logo Athlon
Logo Premed
Logo G4S
Logo Randstad