Skip to main content
Persoonlijke vaardigheden

Verbindend communiceren

Workshop: Leer de behoeften van je gesprekspartner beter inschatten om zo jouw communicatie met iedereen te versterken. 

Verbindende communicatie helpt medewerkers bij het opbouwen van een duurzame relatie met klanten, collega’s en leidinggevenden. We leren boodschappen op een krachtige en efficiënte manier brengen zodat gesprekspartners kunnen horen wat je te zeggen hebt én zin hebben om rekening te houden met je boodschap. Op die manier wordt een positief werkklimaat gecreëerd.Deze workshop focust op verbindende communicatie en legt minder de nadruk op klantgerichtheid.

  • Hoe zien anderen mij? Kan ik de manier waarop ik overkom beïnvloeden?
  • De verschillende persoonlijkheidsvoorkeuren van mensen (in 4 kleuren): wie is jouw “tegengestelde” en hoe kan je toch verbinding maken met hem/haar?
  • Jouw sterktes en ontwikkelpunten op vlak van communicatie
  • Introversie versus extraversie
  • Luisteren als krachtig communicatiemiddel
  • Op een constructieve manier omgaan met kritiek of oordelen van anderen
  • Feedback geven om de relatie te verbeteren
  • Persoonlijk leiderschap en werkgeluk


Steeds vaker focussen organisaties op Werkgeluk. Return on Investment wordt Return on Happiness, want een gelukkige medewerker is productief, creatief en loyaal. Geen wonder dat in de doelstellingen 2020 steevast ROH wordt vastgeklikt. Het brengt gewoon meer op om het zo te doen… en dat is altijd al een sterk argument gebleken.

Tijdens de workshop gaan we in op “lastige situaties” met “uitdagende” persoonlijkheden. We oefenen nieuwe manieren van effectieve communicatie in. Als “instrument” gebruiken we het Insights Discovery© model dat mensen inzicht verschaft in de eigen gedragsvoorkeuren en die van de gesprekspartner.

Zowel medewerkers als leidinggevenden. Geen voorkennis vereist.

Ilse Vantilborgh is vanuit haar dagelijkse praktijk als trainer bij ARIADNE Consultancy. steeds op zoek naar kwalitatieve communicatie, dit zowel in commerciële als in niet-zakelijke omgevingen. In haar loopbaan heeft ze op succesvolle wijze het bedrijfsleven weten te combineren met het lesgeven. Haar ervaring als filiaaldirecteur bij BACOB  is haar uitgangspunt geweest voor het streven naar meer klantgerichte communicatietechnieken, zowel schriftelijk als mondeling. Dit geeft ze vorm in haar trainingen rond verbindend communiceren, agressie counteren en klantgericht e-mailen. Ook maakt ze gebruik van haar kennis van neurocognitivisme  en haar expertise in Insights Discovery® om (persoonlijk-) leiderschapstrajecten te coachen. Voor haar trainingen kan ze putten uit een ruime didactische ervaring, die nauw aansluit op haar expertise in Nederlandse en Engelse communicatie.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Contactpersoon

Lena Clement

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 340,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 450,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo