Skip to main content
Logo Leiderschap

Van medewerker naar leidinggevende

Hoe jouw nieuwe rol als coachend leidinggevende succesvol invullen?

Wat houdt het in en hoe doe je dat? Medewerkers die voor het eerst een leidinggevende functie krijgen en eventueel ook hun vroegere collega’s moeten aansturen, zitten meestal met deze vragen. 
In deze nieuwe functie word je in de praktijk geconfronteerd met uiteenlopende verwachtingen, vragen, problemen en knelpunten. Het vertrouwde klankbord van de collega’s is ineens verdwenen. Het wij-denken en doen moet genuanceerd worden en je moet als manager beslissingen nemen met, maar vaak ook zonder je medewerkers en in extremis ook tegen hun verwachtingen in.
Je medewerkers moeten wennen aan je nieuwe rol als leidinggevende. Er wordt van je verwacht dat je deze belangrijke rol probleemloos invult.  
De realiteit leert dat mensen aansturen en bijsturen, coachen, ondersteunen en motiveren en taken aan hen op een goede manier delegeren helemaal niet zo evident is.
Daarbovenop komt dat de mensen binnen het team vaak totaal uiteenlopende persoonlijkheden en dus overtuigingen en gedrag hebben. Bij gevolg vraagt dit een wat meer gepersonaliseerde aanpak. Hoe ga je hier mee om?

Programma

 • Inzicht krijgen in je eigen gedragsvoorkeuren (Kleurentypologie van Insights Discovery)
 • Inzicht krijgen in de verschillende persoonlijkheidstypes binnen je omgeving (medewerkers, peers, directie, …)
 • Leren afstemmen en verbinding maken
 • Stap van medewerker tot manager = “een beleving”
 • Kader om medewerkers aan te sturen
 • Verwachtingen helder maken
 • Rol, houding en gedrag van de manager
 • Emotionele intelligentie:
 • Communicatie en model om feedback te geven
 • Het effectief formuleren van doelstellingen en afspraken
 • Motivatiefactoren
 • Delegeren (Situationeel leiding geven)
 • Werken met de krachten in het team (Kernkwadranten)
 • Inspelen op concrete vragen en situaties van de deelnemers

Doelgroep
Medewerkers die voor het eerst een leidinggevende functie krijgen, Leidinggevenden die hun eigen stijl van leiding geven eens willen toetsen of een opfrissing zinvol achten van wat ze ooit al wel eens gelezen, gehoord  en/of mogelijk gedaan hebben.

Jouw trainer
Kristien Rogier - In-pa-re | empowering people to success.
Kristien Rogier zaakvoerder en docent met 10 jaar ervaring als trainer-coach. Haar doel bestaat erin mensen en organisaties te laten groeien in hun resultaten. Zij doet dit interactief met respect voor het individu en behoud van hun integriteit. Passie en gedrevenheid vormen de rode draad in al haar werk. 

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen - Kempen (Locatie Mechelen)
Onze-lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€720 Excl. BTW

Niet-leden:
€1080 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €720/leden en €1080/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 22 januari is het projectbedrag als lid van Voka €648. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 14 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf 10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 014/56 30 30

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl