Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Valkuilen bij overnemen en overlaten (Voka Visit bij Timmerman)

Valkuilen bij overnemen en overlaten (Voka Visit bij Timmerman)

Diep in het hart van het Meetjesland ligt een parel uit het Oost-Vlaamse bedrijfsleven verscholen. Timmerman is een familiebedrijf dat meer dan 70 jaar ervaring kan voorleggen in het produceren van ramen. Het bedrijf wordt nu geleid door derde generatie Dirk en met zoon Brecht is de toekomst verzekerd. Ze doen hun verhaal op 20 februari tijdens een bedrijfsbezoek en we maken de link met lerende netwerken Familio en Plato Next Generation.

 

timmerman

Hoe het allemaal begon

Het verhaal van Timmerman begint in 1947. Alfons en René, vader en zoon Timmerman, starten met de verkoop van houten rolluiken. Alfons had als schrijnwerker al wat kennis en expertise vergaard, en sloeg de handen in elkaar met zijn talentvolle zoon. 

dTimmerman begon dus als toeleverancier van rolluiken aan de bouwsector, maar evolueerde al snel naar een uitgebreider assortiment.

In 1965 was Timmerman één van de eerste bedrijven in België die volop inzette op de verkoop van rolluiken in pvc. Een herpositionering drong zich op toen de vraag naar rolluiken begon te dalen, en Timmerman maakte succesvol de switch de productie van pvc en aluminium ramen.

Intussen heeft Timmerman al 70 jaar vakkennis op de teller en groeide het bedrijf uit tot één van de grootste in de markt van buitenschrijnwerk. Een van hun stokpaardjes is dat ze als producent op en top Belgisch zijn, en kwaliteit en duurzaamheid telkens opnieuw laten primeren. En dat doen ze nu al met een enthousiast team van 120 professionelen. 

Bedrijfsbezoek en inspiratiesessie

Op 20 februari zet Timmerman zijn deuren eenmalig open voor collega-ondernemers. Gedelegeerd bestuurder Dirk Timmerman begeleidt u met plezier op de wandeling doorheen de bijzondere site.

Expert Familiebedrijven Steven Boute (C.G. Totem) loodst u bondig door de grootste valkuilen bij overnemen en overlaten. Uiteraard is er nadien uitgebreid de tijd om te netwerken met een hapje en drankje.

We maken ook de link naar de trajecten Familio en Plato Next Generation.

Programma

  • 18.00 – 18.15 u. Onthaal
  • 18.15 – 18.20 u. Verwelkoming
  • 18.20 – 18.45 u. 'Familiale overdracht - Vooruitplannen is de sleutel tot gemoedsrust', door Steven Boute (C.G. Totem) met kort interview met bedrijfsleider Dirk Timmerman en link naar trajecten Familio & Plato Next Generation
  • 18.45 – 19.45 u. Rondleiding in de productie
  • 19.45 – 21.00 u. Netwerking

Informatie en inschrijvingen

Meer weten? Stuur een mailtje naar netwerking.gent@voka.be of bel 09 266 14 40.
 

Partners

AIO

Contactpersoon

Elisabeth Minnaert

Groeitrajecten - Internationaal Ondernemen

Adres

Timmerman
Kleitkalseide 44
9990 Maldegem

Wanneer

Prijs

Gratis 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Annuleren kan schriftelijk via netwerking.gent@voka.be tot 18 februari 2020. Indien u niet verwittigt, zijn we genoodzaakt een no-show-fee te factureren voor catering- en administratiekosten. U kunt uiteraard steeds een collega sturen in uw plaats wanneer u onverwacht verhinderd bent.
 

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat