Skip to main content
Map

Update: wetgeving preventie en welzijn

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van je werknemers. Daarnaast is een proactief welzijnsbeleid ook een goed wapen tegen kort ziekteverzuim en langdurige uitval.

Hoe zet je dan een effectief preventie- en welzijnsbeleid op poten? En ben je nog mee met de laatste regelgeving? Als kmo heb je vaak beperkte tijd en middelen om dit hoog op de agenda te houden. Toch is het een cruciaal onderdeel van je bedrijfsvoering: gezonde en gelukkige werknemers zijn productiever en blijven langer aan boord. Bovendien bespaart het kosten van ziekte, re-integratie of ontslag. Voor elke partij een win-win, dus!

Tijdens deze opleiding gaan we praktisch aan de slag met haalbare oplossingen voor jouw noden. Kim Lemmens (Mensura) is expert in arbeidsveiligheid en gezondheidsbeheer. Hij belicht de volgende onderwerpen:

  • Veiligheid: hoe creëer en onderhoud je een veilige werkomgeving?
  • Gezondheid: hoe bevorder je de gezondheid en het welzijn van je medewerkers? Ergonomie, gezondheidsprogramma’s en bewustwording komen aan bod. 
  • Wetgeving: een praktische update over alle verplichtingen rond welzijn en preventie. 

Voor wie?

HR-verantwoordelijken, preventie-adviseurs of zaakvoerders van kmo’s. 

Praktisch

  • 4 oktober, 09.30 uur
  • Markgravestraat 12, Antwerpen
Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Contactpersoon

Chloe Verlinden

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Lid: €185 (excl. 21% btw)
Niet-lid: €245 (excl. 21% btw)

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 27 september 2023. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
Recupereer een deel van je opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding
Datum inschrijving: 4 oktober 2023
Projectbedrag: €185 voor leden, €245 voor niet-leden
Aantal opleidingsuren: 3
Thema: duurzaamheid

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_ad whitevideo tech@venture
AW_Digitalisering