Skip to main content
 • Home
 • Activiteiten
 • Update jouw kennis over interne compliance met betrekking tot exportcontrole!
Update jouw kennis over interne compliance met betrekking tot exportcontrole!
 • Online

Update jouw kennis over interne compliance met betrekking tot exportcontrole!

Hoe je de controle hebt over je export van begin tot einde en hoe je die toetst aan de lokale en internationale wet- en regelgeving voor de landen waar je actief bent.

Heb je de controle over je export van begin tot einde en heb je deze getoetst aan de lokale en internationale wet- en regelgeving voor de landen waar je actief bent?
Een goede vastlegging van de gehele verkooptransactie is van enorm belang: van het eerste contact met een potentiële klant, de offerte tot en met een bewijs van aflevering van de specifieke goederen. 
Hou een gedegen administratie bij van de verkoop- en export-transacties. Alleen al om ten allen tijde aan overheidsinstanties te kunnen aantonen dat er alles aan is gedaan om te voorkomen dat goederen en diensten niet door verkeerde personen, bedrijven of landen gebruikt worden. 
Door correcte opvolging en gebruik te maken van de juiste verkregen vergunningen kan het bedrijfsleven zorg dragen voor een export die een bijdrage levert aan een gezonde wereldeconomie met respect voor de mens en zijn omgeving.

Exportcontrole is een algemene term die veel verschillende betekenissen heeft, vanaf het betreden van buitenlandse markten tot aan fysieke controles van zendingen door de douane. 
In dit proces hebben zowel het bedrijfsleven als de bevoegde autoriteiten een gedeelde verantwoordelijkheid om de toepasselijke voorschriften na te leven. 
Met deze opleiding willen we een inzicht geven hoe je deze verantwoordelijkheid vervult en hoe je dit intern in je bedrijf realiseert.
De experten van deze opleiding hebben de afgelopen jaren erg gefocust op exportnalevingsystemen voor bedrijven. Het doel is om een aantal werkbare tools aan te bieden en
ideeën op het gebied van exportcontrole die u als exporteur aanzetten tot het implementeren van een internationaal compliance-programma (ICP) dat is aangepast aan de behoeften van uw bedrijf.

Programma

 • Basisbeginselen en regelgeving van exportcontrole
 • Dual use en militaire exportregelgeving en controlelijsten (afh vd bedrijven die aanwezig zijn)
 • Sancties en embargo’s
 • Praktische modaliteiten voor het aanvragen van vergunningen en attesten
 • Interne compliance (ICP) de theoretische aspecten
 • Praktische tips en tools om als bedrijf een ICP te ontwikkelen of te optimaliseren (technische classificatie van producten, de risicoanalyse, risicomanagement, enz… )

Doelgroep
Bedrijfsleiders die hun kennis over interne export compliance willen actualiseren.
Managers die verantwoordelijk zijn voor het opstellen, beheren en controleren van de interne export compliance procedures in het bedrijf 

Praktisch
De workshop zal online doorgaan via ZOOM. Om deel te nemen, heb je enkel een goede internetverbinding nodig.
Interactiviteit is gegarandeerd, al jouw vragen kan je stellen via Q&A of chat.

Jouw experten 
Floris Bombeke en Johan Evers  - Vlaamse overheid departement Buitenlandse Zaken, Controle Strategische Goederen
 

Wanneer

Prijs

Leden:
€180 Excl. BTW

Niet-leden:
€270 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €180/leden en €270/niet-leden. Indien je inschreef voor 5 september is het projectbedrag als lid van Voka €162. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 3,5 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 5 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf  5 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 015/45 10 20

Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse