Skip to main content

Uitreiking Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2019

Na een jaar van geslaagde acties voor een duurzame bedrijfsvoering in lijn met de sustainable development goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, worden op donderdag 13 juni de deelnemende bedrijven beloond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. 

De charters worden uitgereikt door Ludo De Ridder, voorzitter van de evaluatiecommissie, en Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder Voka KvK Mechelen-Kempen. Daar de acties van de bedrijven inspelen op de SDG’s, is er een samenwerking opgezet met CIFAL Flanders, de Vlaamse afdeling van UNITAR, het opleidingsinstituut van de Verenigde Naties in Genève. Peter Wollaert, UNITAR Fellow en Algemeen Directeur CIFAL Flanders is onze gepassioneerde gastspreker. Als locatie hebben we gekozen voor Hidrodoe, het interactief waterbelevingspark van Pidpa. Marie-Christine Marghem, federaal minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling, heeft Hidrodoe benoemd als één van de SDG Voices 2019 van de Verenigde Naties.

Programma

  • 16.00 u.: Onthaal met een hapje en een drankje
  • 17.00 u.: Inspiratiesessie: Making global goals local business, Peter Wollaert UNITAR Fellow en Algemeen Directeur CIFAL Flanders.
    Eind september 2015, 70 jaar na de oprichting van de Verenigde Naties, beslisten de 193 lidstaten op de Algemene Vergadering van de VN in New York over een nieuw, ambitieus actieplan voor de wereld: 17 mondiale ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’ (2016-2030) voor meer vrede en gerechtigheid gesteund op mensenrechten, meer sociale vooruitgang, meer zorg voor het milieu, meer industriële innovatie en waardig werk, meer goed bestuurlijk beleid en meer win-win partnerschappen tussen overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Peter Wollaert, UNITAR Fellow en Algemeen Directeur CIFAL Flanders, geeft toelichting bij de inhoud en het belang van deze transitie-agenda die ook richtinggevend kan zijn voor toekomstbestendig beleid van bedrijven.  
  • 19.00 u.: "Teruggespoeld”. 
    Deze 4D-animatiefilm neemt je mee doorheen het fascinerende proces van drinkwaterproductie, alsof je zelf een druppel bent.     
  • 19.30 u.: Uitreiking Voka Charter Duurzaam Ondernemen door Ludo De Ridder en Tom Laveren
  • 20.00 u.: Netwerkreceptie verzorgd door Just Cooking uit Herentals - gelegenheid tot bezoek van het waterbelevingspark Hidrodoe, SDG Voice Belgium 2019

Meer informatie

Contacteer Guido Evens via guido.evens@voka.be of 014 56 30 30.

In samenwerking met

VCDO

 

 

 

 

Cifalun sustainable devolopment goalsFluvius

Adres

Hidrodoe Herentals
Haanheuvel 7
2200 Herentals

Wanneer

Prijs

Deelnemen is gratis voor 2 personeelsleden, inschrijven is verplicht.
Vanaf het 3e personeelslid bedraagt de deelnameprijs 40 Euro per persoon.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via hanna.poel@voka.be. Bij afwezigheid zonder verwittiging, wordt een no-showfee van 50,- euro (excl. btw) aangerekend voor gemaakte kosten. Voka - KvK Mechelen-Kempen maakt dit bedrag integraal over aan een goed doel. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Banner Hendrickx mei
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse