Skip to main content

Toekomstgericht rekruteren

De druk op de arbeidsmarkt is geen geheim meer, en sterk talent laat zich niet makkelijk binnenhalen. De juiste rekruteringstechnieken en een bredere kijk op talent, dat is nodig om toch te blijven groeien. Welt en de KamerAcademie slaan de handen in elkaar om jou te helpen beter te rekruteren.

Met deze tandem-opleiding maken we jou eerst ‘Expert in werving in selectie’, daarna leren we je hoe je aan de slag gaat met ‘Inclusief rekruteren’. De voormiddag is een betalende KamerAcademie-opleiding, de namiddag bieden we gratis aan als proevertje van het Welt-traject.

Voormiddag: Expert in werving en selectie

Werving & selectie in de arbeidsmarkt van vandaag is een enorme uitdaging.
Een goede pre-screening, interview en competentieanalyse vormen de basis van een succesvolle aanwerving.
Hoe zorg je ervoor dat je de kandidaat echt leert kennen en je met een gerust hart een advies kan uitbrengen als recruiter? Welke structuur en vragen zijn cruciaal voor een goed gesprek? Hoe ga je aan de slag met een competentieprofiel, en wat is het nut van testen, persoonlijkheidsprofielen en assessments?

Tijdens deze opleiding krijg je van Randstad praktische tips en handvaten die je onmiddellijk kan toepassen in de praktijk.

Doelgroep

HR-medewerkers die op zoek zijn naar nieuw talent om hun team te versterken.

Spreker

Olivier Lefevre maakt van jou een expert in werving en selectie. Dankzij zijn jarenlange ervaring bij Randstad is hij de geschikte persoon om nieuwe inzichten en expertise door te geven.

Namiddag: Inclusief en oordeelvrij rekruteren

Hoe snel vorm jij een oordeel over een kandidaat? Wat als die te laat komt, of met een gescheurde jeans verschijnt? Vind je een sollicitant met een accent minder competent? En hoe kijk je naar iemand die uit hetzelfde dorp komt of dezelfde hobby heeft als jij?

Ons brein heeft heel wat bias. Biases zijn onbewuste vooringenomenheden die ons het leven makkelijker – maar soms ook moeilijker maken. Die vooringenomenheden doen zich overal voor, en sluipen dus ook in je aanwervingen. Zo selecteer je onbewust niet altijd het meest geschikte talent op basis van objectieve criteria. Uitschakelen kan je bias nooit, maar je kan hem wel herkennen én counteren in je selectiegesprekken.


Doelgroep

HR-medewerkers die hun vijver breder en het selectieproces inclusiever willen maken.

Spreker

Latifa Matheeussen, oprichter van Defactum, geeft tips over inclusief en oordeelvrij rekruteren.

Praktisch

  • Markgravestraat 12, 2000 Antwerpen
  • Voormiddag: ontvangst vanaf 9:15 uur, start om 9:30 uur (Betalend, KamerAcademie)
  • Namiddag: ontvangst vanaf 12:45 uur, start om 13:00 uur (Gratis, Welt)

Kies via de inschrijfknop rechtsboven voor de beide of één van de twee sessies. Nog meer hr-inspiratie opdoen? Neem een kijkje op onze HR Hub.

 

Contactpersonen

Margo Mathys

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Emma Cottenie

Welt-Coördinator

Wanneer

Prijs

Voor de voormiddagsessie betaal je als lid 185 euro (excl. 21% btw), als niet-lid 245 euro (excl. 21% btw).

De namiddagsessie is gratis.

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 7 oktober 2022. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
Recupereer een deel van je opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be.
Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding
Datum inschrijving: 14 oktober 2022
Projectbedrag: €185 voor leden, €245 voor niet-leden
Aantal opleidingsuren: 3

Coronamaatregelen
Deze activiteit wordt georganiseerd met respect voor de veiligheidsmaatregelen die op dat moment gelden. We houden ingeschreven deelnemers een week vooraf op de hoogte over eventuele extra maatregelen of wijzigingen.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

 

AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende