Skip to main content
think big 300919

Is het S.M.A.K. ook te klein voor Think Big?

Op 30 september organiseert Voka Oost-Vlaanderen ‘Think Big’, een inspirerend event voor en door bedrijven die durven groeien. Honderden ondernemers met groeiambities verzamelen in het S.M.A.K. in Gent voor een boeiende namiddag rond het groeien van ondernemingen.

Of u nu een startende ondernemer bent, een ondernemer van een scale-up bedrijf of een bedrijfsleider van een beursgenoteerd bedrijf: in elke groeifase van uw onderneming met groeiambities komt u in aanraking met specifieke uitdagingen en groeipijnen.
 
Voka Oost-Vlaanderen brengt op 30 september een gevarieerde mix van inspirerende groeiverhalen van ondernemers, een theoretische uiteenzetting door een expert ter zake met hands-on tips & tricks over de verschillende groeipijnen en -opportuniteiten binnen elke groeifase van een onderneming en de gelegenheid om te netwerken met andere interessante ondernemers. U gaat dus niet alleen naar huis met een zak vol visitekaartjes van interessante contacten, maar ook met de nodige inspiratie en motivatie om uw onderneming nog verder te laten groeien.

Bovendien kunt u genieten van de tentoonstelling in het S.M.A.K.. Deze blijft speciaal voor Voka één dag langer lopen. 

  Wat mag u verwachten?

  • Kees de Jong inspireert ons om groot te denken en groter te durven denken. Hij brengt ons de inzichten om de uitdagingen van ondernemingen in elke groeifase te detecteren en stelt ondernemers mogelijke oplossingen voor om deze struikelblokken te overbruggen.
  • Inspirerende testimonials van Heidi Rakels (Guardsquare), Tim Van Hauwermeiren (Argenx) en Daphne Aers (TNS Kroket) over hun persoonlijke ervaring met het groeien van hun onderneming.
  • De opportuniteit de perfecte match te vinden en de gelegenheid tot netwerken en ervaringsuitwisseling met andere groeibedrijven
  • De tentoonstelling 'Highlights' for a future' blijft speciaal voor Voka een dag langer lopen. 

  Programma

  • 13.00 – 13.30 uur   Verwelkoming
  • 13.30 – 14.00 uur   Inleiding door groei-expert Kees de Jong
  • 14.00 – 15.30 uur   Groeiverhalen van Belgische topondernemers Heidi Rakels (Guardsquare), Tim Van Hauwermeiren (Argenx) en Daphne Aers (TNS Kroket)
  • 15.30 – 16.00 uur   Pauze
  • 16.00 – 16.30 uur   Pitches over groots durven denken door o.a. Professor Ellen Peeters, S.M.A.K. directeur Philippe Van Cauteren en Voka voorzitter Jef Wittouck
  • 16.30 – 17.00 uur   Slotbeschouwing door Kees de Jong
  • 17.00 – 18.30 uur   Receptie en rondleiding tentoonstelling S.M.A.K.
  Sprekers

  Sprekers 

  Kees de Jong - Groeiondernemer

  Kees de Jong is groei-ondernemer, groei-expert, investeerder, spreker, mentor en schrijver. Sinds hij samen met zijn compagnon Wout van der Wijk Blauw Research begon, heeft Kees meerdere snelgroeiende bedrijven in binnen en buitenland geleid. Sinds z’n eigen groeiopleiding aan het MIT executive center heeft hij de begeestering ontwikkeld om ook andere ondernemers meer aan zichzelf te laten werken. Zijn doel: ondernemers inspireren om ambitieuzer te ondernemen, hen te activeren om ook aan zichzelf te werken en hen te faciliteren met doorverwijzing naar o.a. een mentor. 

  Op 30 september brengt Kees de Jong ons een aantal groeiprincipes en inzichten. Nadien gaat hij in gesprek met enkele Belgische topondernemers en komen we erachter wat hun formule voor succes is. 

  Bekijk dit filmpje en ontdek hoe Kees de Jong ondernemers inspireert om meer te groeien.

  Daarnaast bracht Kees de Jong zijn boek Groter Groeien uit, een bundeling van zijn columns uit het Financieel Dagblad. << Veel ondernemers worstelen met dezelfde dilemma's: op het gebied van hun leiderschap, de omgang met medewerkers, de strategie van het bedrijf, de financiën enzovoort. Als je bedrijf hard groeit, komt daar nog eens bij dat je voortdurend van rol moet veranderen in de verschillende fasen van de ontwikkeling van je onderneming. Kees de Jong beschrijft in Groter groeien zijn ervaringen met ondernemerschap, zijn worstelingen, fouten en oplossingen. Er schuilt altijd een les in de columns waarop dit boek gebaseerd is. Een van de conclusies: als je als ondernemer maar blijft leren en aan jezelf blijft werken, kun je alle situaties de baas >>

  << De tragiek van de groeiondernemer: de persoonlijke kracht ontpopt zich in een fase later als de zwakte van het bedrijf. De Jong laat zien hoe je een bedrijf bouwt dat toch groter wordt dan jijzelf >>  Martin Schuurman ondernemer JIP/MKB Brandstof 

  Tim Van Hauwermeiren – Founder & CEO Argenx

  Tim Van Hauwermeiren is sinds 2008 CEO van het Gentse biotechbedrijf Argenx, dat binnenkort zijn eerste geneesmiddel op de markt wil brengen in de VS en Japan. Zij nemen met het baanbrekend onderzoek rond de behandeling van auto-immuun ziekten met antilichamen een leidende positie in op wereldvlak. De scale-up werd eerst gefinancierd via seed capital, vervolgens via venture capital en ten slotte via 2 publieke listings, eentje op Euronext en eentje op Nasdaq. Het gebrek aan kapitaal was lang de grootste groei-uitdaging voor deze scale-up. Vandaag is dit de zoektocht naar talent voor hun kantoren in Gent, Boston en Tokyo.

  Tim Van Hauwermeiren bouwde daarnaast doorheen zijn boeiende carrière een uitgebreid set aan algemeen management skills uit, waaronder  corporate strategy, finance, marketing, R&D operations, deal making en intellectual property.

  Heidi Rakels – Founder & president Guardsquare

  In 2014 richtte Heidi Rakels samen met haar man Eric Lafortune Guardsquare op dat software ontwikkelt om mobiele apps beter te beveiligen. De software wordt wereldwijd ingezet in een brede verscheidenheid aan industrievelden. Heidi zit in ons collectief geheugen als medaillewinnende judoka - ze behaalde een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 - en is vandaag een gedreven onderneemster. In 2005 startte ze als zelfstandig software engineer. Haar levensverhaal is er een van vallen, maar vooral opstaan én zegevieren. 

  Heidi Rakels is de drijvende kracht achter de groeistrategie bij Guardsquare en buigt daarbij op haar expertise in software engineering en project management. dat beveiligingssoftware voor mobiele applicaties ontwikkelt. 

  Daphne Aers – Founder TNS Kroket

  Daphne Aers is oprichter van TNS bvba. Ze startte haar productiebedrijf in kroketten en hapjes op in een pandje in Lembeke, maar nadat ze een toegangsticket kreeg tot de Belgische retail was de trein vertrokken. Ze investeerde in een pand in Eeklo, breidde het assortiment uit naar gevulde aperitiefhapjes en groeit nu ook internationaal. De twee grootste uitdagingen: exporteren en innoveren (met o.a. een ovenkroket). Er werd ook al extra grond aangekocht voor een nieuw pand dat in 2021 klaar zal zijn.

  Daphne Aers heeft enkele weken geleden een award op de Wintrade Week in Londen in de wacht gesleept. Ze won de trofee in de categorie: Women Trailblazers. Dit is al een stap dichter bij haar grote droom: de wereld veroveren met haar ambachtelijke kroketten. 

  Doelgroep

  Bedrijven in elke fase die willen groeien naar een volgend niveau en verder willen professionaliseren.

  Info en inschrijven

  Inschrijven kan tot 25 september 2019. Voor meer info, contacteer het team netwerking via netwerking.gent@voka.be

  Think Big
  https://smak.be/

  Met dank aan

  Met dank aan
  SMAK

  Contactpersoon

  Louise Blondé

  Jong Ondernemen - Events & Netwerking

  Adres

  S.M.A.K. Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
  Jan Hoetplein 1
  9000 Gent

  Wanneer

  Prijs

  € 50 excl btw pp

  Extra info

  Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

  Voorwaarden

  Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

  Annuleren kan schriftelijk via netwerking.gent@voka.be tot 25 september 2019. Daarna zijn blijft het factuurbedrag verschuldigd. U kunt uiteraard steeds een collega sturen in uw plaats wanneer u onverwacht verhinderd bent.

  Domestic Services
  Banque de Luxembourg
  Deloitte
  ING
  Logo Mensura
  Proximus
  SD Worx
  BovaEnviro+
  GutzandGlory
  G4S
  Soundfield
  Jobat