Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Thematraject: Verhalen veranderen

ESF

 

Wie aan verandering werkt in organisaties, komt vroeg of laat verhalen tegen. Over wat een goed team is, bijvoorbeeld. Over hoe het nu gaat. Of over hoe de toekomst eruitziet. Soms zijn ze bewust, soms wat meer impliciet, maar ze hebben altijd invloed. Door verhalen te vangen, ontrafelen en zichtbaar te maken, kun je je er samen toe verhouden en ervoor kiezen om nieuwe plotlijnen te ontwikkelen. Om zo beweging mogelijk te maken.

Breng beweging in je team en organisatie

In deze Welt-ochtend neemt Lieve Scheepers ons mee hoe je beweging kan brengen in teams en organisaties door te werken met verhalen. Want Ieder mens, ieder team en iedere organisatie leeft (vaak onbewust) in een bepaald verhaal over verleden, heden en toekomst. En dat heeft invloed op je team en organisatie.

In deze ochtend zoomen we in op hoe je verhalen(d) kan veranderen in de praktijk. We stappen zoveel als mogelijk vanuit ieders eigen verhaal in concrete team- en organisatievraagstukken. Om vanuit verschillende werkvormen te kijken hoe je beweging kan brengen in de richting van je team- en organisatiedoelen. 

Hecht Mens & Organisatie

Lieve Scheepers werkt als zelfstandig adviseur, procesbegeleider en coach in het vakgebied van leren, ontwikkelen en verandervraagstukken. Ze heeft een fascinatie voor alles wat te maken heeft met de invulling van samenwerkingsrelaties. Hoe verhouden mensen zich tot zichzelf, tot elkaar en wat gebeurt er groepsdynamisch als er in een team aan een bepaald doel gewerkt wordt? Ze richt zich vooral op leidinggevenden en hun teams. 

Met “Hecht Mens en Organisatie” geeft ze uitdrukking aan het belang en haar plezier om mensen vanuit warme menselijkheid samen te brengen rond een actueel vraagstuk, iets wat ze voor zichzelf en met elkaar willen in de context waarin ze leven en werken. In een sfeer waarin mensen zich openen voor zichzelf en voor de ander. Zodat via het vertellen van en luisteren naar elkaars verhalen goed, hecht en gezond verder gewerkt kan worden aan de opdracht, als mens en als collega’s. Op een zinvolle, vervullende en vreugdevolle manier. 

Lieve Scheepers

Praktische informatie

Programma
  • 08u30 - Ontbijt
  • 09u00 - Sessie 'verhalen veranderen' met Lieve Scheepers
  • 12u00 - Voorzien einde 
Voor wie?
  • KMO-zaakvoerders
  • HR-managers
  • Office managers
Meer info over het Welt-traject?

Bouw aan een inclusieve onderneming!

Welt zet in op een toekomstgericht HR-beleid om te groeien naar innovatieve, wendbare organisaties.

Klik hier en ontdek wat Welt jou nog meer te bieden heeft!

Welt

Contactpersonen

Mohamed Abidar

Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt

Benny D'Helft

Adviseur arbeidsmarkt

Benthe Cloosen

Adviseur arbeidsmarkt

Adres

Plateau
Hyacintenlaan 14
3550 Heusden-Zolder

Wanneer

Prijs

Gratis

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.