Skip to main content
Map

Tech@venture Parijs

Internationaal Ondernemen
 • Hybride

Schaal internationaal @Parijs. Voka Tech@venture  biedt begeleiding bij het toetreden tot een nieuwe markt door het opstellen van een gericht actieplan en het wegnemen van toetredingsdrempels tijdens een werkbezoek. We focussen op verschillende, specifieke tech hotspots

Boek een verkennend gesprek in

banner petra banner arne

 

Boek hier een verkennend gesprek in

Zet voet aan wal in Parijs

Het hoogste bbp en de meeste hoofdkantoren van Fortune 500-ondernemingen van Europa, een bruisende start-upcultuur en een stimulerend onderzoeksklimaat zijn enkele belangrijke troeven van de regio Parijs. Maar er schuilt nog veel meer achter het unieke ondernemersklimaat van deze Franse hoofdstad. 

Een stabiele economische groei en een hoog academisch niveau zijn twee belangrijke factoren voor investeerders die op zoek zijn naar betrokken medewerkers en een brede doelgroep van consumenten. Tel daarbij de recente hervormingen op het gebied van economie, arbeidsmarkt en belastingen op, en het wordt duidelijk waarom Frankrijk en in het bijzonder de regio Parijs zo aantrekkelijk is om zaken te doen en te investeren.  Met 21 van de beste businessschools ter wereld en 3 van de 5 beste masteropleidingen in management, kan je als Tech scale up kiezen uit een ruim aanbod van hooggekwalificeerd talent, dat klaarstaat om bij te dragen aan jouw groei.

Het innovatieve potentieel van de regio Parijs kent geen grenzen. De regio gaat in Europa aan kop op het gebied van: het aantal wetenschappelijk onderzoekers, het aantal hightechpatenten, aantrekkelijke onderzoekssubsidies, hoge uitgaven aan R&D. De regio is tevens een toonaangevende innovatiehub, die plaats biedt aan ruim +8.000 start-ups en +1.200 R&D-laboratoria!

De regio Parijs staat bekend om zijn complementaire clusters, met name in de technologie. Van kunstmatige intelligentie, biotechnologie, nanotechnologie, telecommunicatie, AR/VR en 3D-animatie tot ruimtevaart, kunnen bedrijven razendsnel aansluiten op een snelgroeiend ecosysteem. Dankzij de samenkomst van grote concerns, het mkb, start-ups, academici en onderzoekers, ontstaan in de regio Parijs bijzondere samenwerkingsverbanden en innovatieve partnerships.

Versnel je go-to-market naar dé tech hubspot in Europa met het Voka Tech@venture traject. 

Voor wie?

 • Je bent een tech-scale-up en minder dan 10 jaar oud
 • Je beschikt over een voldoende matuur buinessmodel
 • Je bent overtuigd van het business potentieel in Parijs maar je hebt nog geen concreet plan van aanpak
 • De aanwezigheid van durfkapitaal en resources in business development is een pluspunt
 • Aanwezige markttractie vanuit Parijs is een pluspunt maar geen must om deel te nemen

Getuigenissen

Lees hier hoe het tien jonge tech entrepreneurs verging op Tech@Venture in New York:

“Dankzij Tech@Venture kunnen we onze internationale plannen versnellen met een satellietkantoor in New York City”, vertelt Michiel  Valee, CEO van Dockflow in het  artikel van Bloovi. Hij wist in New York het meest te overtuigen met zijn pitch en won een half jaar gratis kantoorruimte in New York. In Het Laatste Nieuws voegt hij toe: “Tijdens de week in New York hebben we veel connecties kunnen leggen. We hebben met onze pitch heel hard ingespeeld op de visie en vooruitzichten van ons bedrijf. Dat is belangrijk voor Amerikanen. Ze kopen graag een toekomstproject.”
 

Een 4-ledig programma 

 • 1 Voortraject - het actieplan
 • 2 Werkbezoek Parijs
 • 3 Natraject - the next steps
 • 4 Individuele begeleiding
1. Voortraject - het actieplan (7-8 juni 2023*)
 • We delen essentiële zakelijke info die je moet weten over Parijs
 • Brengen doelstellingen in kaart en bouwen een actieplan  
 • Geven inzichten in hoe de markt werkt 
 • Bereiden je voor op je pitch 
 • Testimonial van Vlaamse scale-up die dit pad al bewandelde  
 • Het gedetailleerde programma volgt zodra we de profielen kennen van de deelnemende bedrijven

*kan gewijzigd worden 

2. Werkbezoek Parijs van 2 à 3 dagen (20 - 22 september 2023*)
 • Inspiratie en kennisopbouw via bezoeken aan tech-bedrijven (start- en scale-ups, corporates, incubatoren,...) in Parijs
 • Het leggen van de juiste contacten in functie van het actieplan (venture capital fondsen, potentiële klanten en partners)
 • Het programma vullen we in van zodra we meer zicht hebben op het profiel van de deelnemende bedrijven zodat we een maatprogramma kunnen aanbieden

* kan gewijzigd worden 

3. Natraject - the next steps (22 en 23 november 2023*)
 • We bespreken de outcome van het werkbezoek in Parijs en brengen vervolgstappen in kaart.
 • Het programma wordt samen met jou bepaald en qua timing afgestemd.

* kan gewijzigd worden 

4. Individuele begeleiding

Doorheen het traject zijn er een aantal individuele gesprekken mogelijk om de voortgang te bespreken. We kunnen jou dan linken met experten en/of ervaren ondernemers indien nodig. 

Contactpersonen

Arne Vanlaer

Adviseur digitalisering en innovatie

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Wanneer

Prijs

De deelnameprijs bedraagt €2.500 excl. BTW en reis- en verblijfskosten.
Dit voordelig tarief voor Vlaamse ondernemingen is mogelijk door de steun van VLAIO.

VLAIO Voka

Voorwaarden


Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de (eerste) sessie.Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. 
Het is niet mogelijk om een deel van het deelnamegeld te recupereren bij vroegtijdige stopzetting van het traject (bijvoorbeeld, bij het volgen van enkel het voortraject of enkele sessies).  

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus
imu - vzw - ovam
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Advertentie VanRoey- nov
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan