Skip to main content
innovatie

Succesvol van innovatieproject naar subsidiedossier

Ontdek de juiste aanpak om je innovatieproject te realiseren en verhoog je kans op subsidies.

Innovatie is een absolute must voor de groei van je bedrijf. Innoveren is niet enkel vernieuwing brengen in je producten, maar ook nieuwe materialen en technieken verkennen, nieuwe business modellen onderzoeken, nieuwe processen invoeren en nog veel meer.

Maar innoveren kost geld en vraagt het nemen van risico's. Ook de Vlaamse overheid beseft dat en wil daarom ondernemingen financieel een duw in de rug geven bij het innoveren en het uitbouwen van hun ontwikkelingsprojecten.

Heb je een innovatief idee dat op (korte) termijn tot succesvolle business kan leiden, maar zijn er nog een aantal uitdagingen te overwinnen bij de ontwikkeling van die innovatie? In deze hands-on opleiding kan je voor advies terecht en ontdek je de juiste aanpak om je innovatie te realiseren en verhoog je je kans op subsidies. We vertrekken vanuit je eigen innovatief idee.

Resultaat

Na het bijwonen van de sessies kan je je eigen subsidiedossier verder uitwerken. Je krijgt daarvoor ook verdere begeleiding na de sessie door de Vlaio Bedrijfsadviseurs. 

Programma

Workshop 1: maandag 2 december 2019, van 13u00 tot 17u00

13u00 - 13u10: Verwelkoming
13u10 - 13u30: Kennismaking Vlaio + toelichting van steunmaatregelen
13u30 - 14u00: Succesvolle business case door ondernemer
14u00 - 16u30: Toelichting + uitwerking eigen business case + plenaire koppeling
16u30 - 16u50: Intro tot uitwerking projectplan
16u45 - 17u00: Afronding
 

Workshop 2: maandag 9 december 2019, van 13u00 tot 17u00

13u00 - 13u10: Verwelkoming
13u10 - 13u30: Terugblik op vorige sessie
13u30 - 16u45: Toelichting + uitwerking eigen begroting en projectplan + plenaire terugkoppeling
16u45 - 17u00: Afronding

Doelgroep en voorkennis:

De doelgroep voor deze workshop zijn bedrijven en organisaties met reeds een concreet innovatief projectidee dat ze willen gaan ontwikkelen.

Daarnaast zijn er nog een paar voorwaarden m.b.t. je innovatief idee: om VLAIO steun te ontvangen voor een ontwikkelingsproject moet je (zoals Europa het voorschrijft) kunnen aantonen dat wat je wil ontwikkelen nieuw is voor jouw bedrijf en voldoende nieuw voor jouw sector in Vlaanderen. Daarnaast moet je tijdens het project nieuwe kennis opdoen en moeten er voldoende uitdagingen in je project zitten. Die uitdagingen moeten gaan over hoe je je idee uitwerkt - hoe je het zal ontwikkelen dus - en niet over hoe je het zal commercialiseren of in de markt zetten. Tenslotte moet je project voor voldoende impact in Vlaanderen zorgen en van voldoende omvang zijn (min. begroting va 50K euro). 

Meer info vind je ook hier.

Docent

We werken voor deze opleiding samen met de Vlaio Bedrijfsadviseurs Anke Albregts en Mieke Martens. Ze begeleiden je in de juiste aanpak om je innovatieproject te realiseren en ze verhogen de kans op subsidies.

Meer info: Veroniek Hermans, veroniek.hermans@voka.be, +32 496 86 46 94

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

 

vlaio

 

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Gratis

Inschrijven wel verplicht

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo