Skip to main content

Storytelling met video

Video is zonder twijfel de allerbeste manier om impact te maken en te connecteren met je doelpubliek. Dat wist je al. Maar enkel video’s die geloofwaardig, authentiek en oprecht zijn, slagen in dat opzet. Hoe maak je video’s die doen wat ze moeten doen?

Hoe begin je eraan? Wat is authenticiteit voor de camera? Welk materiaal heb je nodig? Hoe monteer je de beelden? Wat met auteursrechten voor muziek? En ondertiteling?

Er komt nogal wat bij kijken als je met video aan de slag gaat. In samenwerking met Videolabs hebben wij een opleiding ontwikkeld om jou daarbij te helpen uit 4 hands-on modules.

Inhoud

Module 1: Corporate Storytelling

Hoe vertel je de juiste verhalen? Wat is belangrijk als je met video aan de slag gaat voor je bedrijf?

In deze module helpen we je over de psychologische drempel. We leren je hoe je een idee omzet naar een verhaal. We zorgen ervoor dat je geïnspireerd en gepassioneerd begint aan je eerste videoproductie.

Module 2: DIY Videolabs Productie

Je verhaal is uitgedacht en uitgeschreven. Hoe ga je dit in beeld brengen? Wat zijn de mogelijkheden van je smartphone? Hoe werk je met licht? En geluid ? Welk materiaal heb je nodig?

In deze training leer je vooral de praktische kant van een videoproductie kennen.

Module 3: DIY Videolabs Postproductie

Je verhaal is er. Je hebt het zelfs al gefilmd. Nu komt de montage. In deze module leer je hoe je beelden verwerkt tot een verhaal. 

Module 4: Première + Feedback

Het hoogtepunt van de opleiding. In een feestelijk kader laat iedereen zijn/haar finale productie zien op groot scherm.

Praktische info

Alle sessies zullen bij onze Antwerpse Kamer plaatsvinden te Markgravestraat 12 in Antwerpen.

19 april 2022 van 14 tot 17u -  Sessie 1: Storytelling

26 april 2022 van 14 tot 17u -  Sessie 2: Productie

3 mei 2022 van 14 tot 17u -  Sessie 3: Postproductie

24 mei 2022 van 14 tot 17u -  Sessie 4: Toonmoment

Doelgroep

Deze opleiding is ideaal voor marketing en communicatie medewerkers, startups, HR-medewerkers die het belang van video begrijpen en zelf video’s willen maken!

Meet the expert

Nathalie studeerde film aan de Digital Film School in New York, waar ze werkte als freelance video journalist voor verschillende televisie netwerken.

In 2009 startte ze Jetfish Productions, een videoproductie bedrijf met een focus op corporate storytelling. Daarmee maakte ze honderden video’s voor internationale bedrijven voor HR, interne communicatie, testimonials, bedrijfspromotie, tutorials, veiligheidsvideo’s en documentaires.

Een aantal jaar geleden  merkte Nathalie een grote verandering in de industrie. Budgetten daalden en toch werden er meer video’s dan ooit geproduceerd . Nathalie speelde hierop in en in 2018 startte ze Videolabs om organisaties zelf de kennis en tools te geven om impact te maken met video.

Nathalie videolabs

Interesse? Schrijf je in door een mailtje te sturen naar jolein.vaneyck@voka.be

Tot binnekort!

Contactpersoon

Jolein Van Eyck

Starterscoördinator

Wanneer

Prijs

Leden: €550.00
Niet-leden: €550.00

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Welt white paper
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Gosselin