Skip to main content
Map

Starten met een raad van advies

Een raad van advies voor jouw bedrijf oprichten, waarom zou je dat doen? Zo’n raad van advies heeft heel wat voordelen voor je onderneming én voor jou persoonlijk. Maar hoe pak je dat dan aan? Dat leer je in deze tweedaagse opleiding. 

Als ondernemer vraag je geregeld ad hoc advies aan collega-ondernemers en mensen in je netwerk. Maar wanneer zet je precies de stap naar een echte ‘raad van advies’? Wat is dat eigenlijk? Wat is hun rol, en wat mag je er (niet) van verwachten? Welke mensen kies je? Welke verantwoordelijkheden en verplichtingen komen erbij kijken? Staat er een vergoeding of iets anders tegenover?

De stap om je adviesraad op te maken lijkt erg groot door al die praktische vragen. Toch is het een goed idee. Met een klankbord van mensen die je vertrouwt, en dat minder formeel is dan een raad van bestuur, kan je je bedrijf gericht doen groeien. Je valt terug op een orgaan dat het beste met jou én je bedrijf voorheeft. 

In twee praktische opleidingssessies bespreken we de belangrijkste vragen waar jij mee worstelt. 

Programma

Sessie 1 | 1 december | 13.30 uur tot 17.30 uur 

  • De basisconcepten van een raad van advies, Q&A
  • Praktijkgetuigenis van een ervaringsdeskundige ondernemer

Sessie 2 | 12 december | 08.00 uur tot 12.00 uur  

  • Workshop: hoe klaar ben jij voor een raad van advies? Adhv. De Governance Maturity Scan
  • Gastspreker rond de basiselementen van goed bestuur en ruimte Q&A

Opvolgsessie | 2024

  • In het voorjaar van 2024 organiseren we een opvolgsessie. 

Olivier Braet is Senior researcher bij GUBERNA, het Instituut voor Bestuurders. Al 20 jaar voert hij onderzoek in de bedrijfswereld, met sterke focus op bestuursorganen en bestuurders. Hij leidt deze opleiding in goede banen. 

 

Voor wie? 

Ondernemers die willen starten met een raad van advies of hun huidige adviesraad willen versterken. Ook wie nog niet overtuigd is van de voordelen, steekt hier zijn licht op. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.
 

Contactpersoon

An Spooren

Kmo-adviseur

Adres

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€550 (excl. 21% btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan