Skip to main content
Start2Sell

Start2Sell

Verkopen is een vak dat je kan leren. In deze opleiding met veel praktische tips en verrijkende inzichten krijg je als startende verkoper alle knepen van het vak aangereikt om op korte termijn professioneel te gaan verkopen. Van het online voorbereiden van je prospectie, over doeltreffende verkoopgesprekken, het opvolgen van je contacten en het afsluiten van een deal.

Tijdens deze interactieve basisopleiding bespreken we waarom het zo belangrijk is om ‘adviserend’ te verkopen. Door er een win-win gesprek van te maken voor beide partijen, creëer je een bijzondere meerwaarde voor de gesprekspartner. Zo maak je de prijs minder bepalend. Het accent verschuift naar de toegevoegde waarde die je met je product of dienst kan realiseren. Daarom heb je er als verkoper alle baat bij om in te zetten op advies. 

We besteden veel aandacht aan het verkoopgesprek, maar tonen ook het belang aan van een goede voorbereiding én een goede opvolging.

Deze interactieve 2-daagse opleiding biedt een stevige houvast voor beginnende verkopers.

 • Op 19 oktober word je gedurende een dag ondergedompeld in een verkwikkend sales-bad en stap je vol ‘goesting’ buiten om er volledig voor te gaan!
 • Op 9 november keer je na een maand praktijkervaring terug om je kennis en ervaring te delen en je verkoopvaardigheden verder aan te scherpen. 

19 oktober 2020: basis salesopleiding van 9u tot 17u

Je leert commercieel alert te zijn binnen je job en jezelf positioneren als verkoper.

We werken rond de vijf fasen van het verkoopproces: openen, behoefteanalyse, presenteren, argumenteren en afsluiten. Je leert hoe je je klant op een natuurlijke manier kan bevragen. Je ontdekt hoe je jezelf, je bedrijf, je dienst of product het beste voorstelt. Je leert krachtige argumenten brengen en krijgt inzicht in hoe je op een succesvolle manier een deal sluit.

Je krijgt voldoende ruimte om de aangeleerde vaardigheden in te oefenen. En dit vanuit de kracht vanuit jouw persoonlijke verkoopstijl. Je zelfvertrouwen krijgt een boost.

Deze onderwerpen en technieken komen zeker aan bod:

 • Het belang van een goede voorbereiding:
  • Hoe maak je een plan van aanpak met de juiste doelstellingen?
  • Hoe kun je je online voorbereiden?
 • De juiste vragen leren stellen op het juiste moment en op de juiste manier.
 • Technieken om je aanbod te presenteren vanuit het perspectief van de klant.
  • De kracht van storytelling.
  • Prijspsychologie.
 • Omgaan met bezwaren en weerstanden tijdens de argumentatiefase.
 • Het belang van een goede opvolging van de salescontacten.
 • Succesvolle afsluittechnieken.

We gaan ook de actualiteit niet uit de weg en bespreken de impact van corona.

9 november 2020: terugkommoment van 9u tot 12u

Tijdens deze interactieve workshop kun je de opgedane praktijkervaring bespreken in de groep. Je krijgt de kans om je salesvaardigheden verder te optimaliseren in een veilige omgeving. Je leert niet alleen van de salesexpert, maar ook van de expertise van de andere deelnemers. Je krijgt tips en persoonlijk advies waarmee je concreet aan de slag kan.

Doelgroep

Startende verkopers die de techniek van een succesvol verkoopgesprek onder de knie willen krijgen, met heel wat praktische tips en verhelderende inzichten. Zodat ze vol zelfvertrouwen, op een professionele manier meteen zelf aan de slag kunnen. 

Spreker

Start2SellBavo Goos werkte als marketing en sales manager bij enkele toonaangevende merken. In 2015 zette hij met de oprichting van Smart-boost de stap naar het ondernemerschap. Als marketing en sales coach wil hij bedrijven beter doen verkopen. En dit op een praktische en efficiënte manier. Gericht op duurzame resultaten.

Contactpersoon

Regine Vyverman

Opleidingen - Arbeidsmarkt

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Voka leden: 550 euro (excl. btw)

Niet-leden: op aanvraag

Nog geen lid?
Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

10% korting voor een tweede deelnemer van hetzelfde bedrijf.


Voor deze activiteit kan u kmo-portefeuille aanvragen, indien u hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Registreer u nu op www.kmo-portefeuille.be

 

kmo-portefeuille

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat