Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Start2Export2 Kenya

Internationaal Ondernemen
 • Online

Is Kenia nog een nieuwe markt voor jou? Ontdek er de mogelijkheden voor jouw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en Voka Oost-Vlaanderen het begeleidingstraject 'Start2Export2 Kenya'.

Waarom Kenia?

Kenia en België kennen reeds sterke handelsrelaties. Zo staat Kenia in de top 10 van Vlaamse exportbestemmingen in Sub-Sahara Afrika. Met haar overwegend jonge bevolking en sterk ontwikkelde economie in Oost-Afrika, biedt Kenia veel mogelijkheden. 

Kenia, een belangrijk knooppunt vanwege zijn havens, is een regionale markt voor de doorvoer van goederen en de grootste economie in de Oost-Afrikaanse Gemeenschap. Het is een economie die wordt gedomineerd door diensten (toerisme), landbouw en productie (voedsel, mijnbouw, bouw).

Met dit traject begeleiden we jou bij jouw inspanningen om de Keniaanse markt te veroveren. Maak kennis met het traject op de online kick off infosessie.

Waaruit bestaat het traject?

 • Online kick off infosessie op dinsdag 18 april 2023;
  • 10.00 uur Verwelkoming door Voka Oost-Vlaanderen
  • 10.10 uur Inleiding: Mogelijkheden voor Vlaamse bedrijven op de Keniaanse markt en de rol van Kenia als hub voor oostelijk en zuidelijk Afrika
  • 10.20 uur Jérôme Roux, economisch en commercieel adviseur in Kenia: overzicht van de economische situatie, de kansrijke sectoren en de do’s en dont’s rond het zakendoen
  • 10.50 uur Praktijkgetuigenis van een Vlaams bedrijf actief op de Keniaanse markt
  • 11.00 uur Praktische toelichting begeleidingstraject Start2Export2Kenya
  • 11.15 uur Q&A
 • Online intakesessie (april/mei): individueel gesprek met Jérôme Roux (Handelsattaché in Nairobi) over uw verwachtingen met betrekking tot de Keniaanse markt en het potentieel voor uw producten of diensten;
 • Praktische workshop (juni) rond zakendoen in Kenia, ter voorbereiding van de groepszakenreis;
 • Opvolgingsmoment (begin 2024): een informeel evaluatie- en opvolgingsmoment om terug te blikken en verdere ervaringen en tips te delen.

In samenwerking met

Flanders Investment & Trade

Contactpersoon

Inya Synhaeve

Groeitrajecten - Internationaal Ondernemen

Wanneer

Prijs

Deelname aan de vrijblijvende infosessie op 18 april 2023 is gratis mits vooraf inschrijven.

Na deze infosessie krijg je de gelegenheid om in te schrijven voor het eigenlijke begeleidingstraject, inclusief workshop, intakegesprek en groepszakenreis. (Prijs nog te bepalen.)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.