Skip to main content

Start2Export2 India

Heeft u geen of slechts beperkte ervaring op de Indiase markt? Dan is het begeleidingstraject ‘Start2Export2 India’ echt iets voor u. Voka West-Vlaanderen en Flanders Investment & Trade begeleiden u van nabij bij de eerste stappen op deze interessante en uitdagende markt.

Start2Export2 India is een begeleidingstraject op maat van Vlaamse exporteurs van goederen of diensten met weinig of geen exportervaring in dit land. Het aantal deelnemers is beperkt tot vijftien om een goede begeleiding van elke deelnemer te kunnen verzekeren.

Waarom India?

 • India is nu al de zesde grootste economie ter wereld en bovendien één van de snelst groeiende economieën ter wereld. India wordt gezien als een land met belangrijke opportuniteiten omwille van een hoge economische groei, een groeiende middenklasse en enkele belangrijke sociale hervormingen.
 • Er liggen ontzettend veel kansen te wachten op bedrijven uit de voedings-, cleantech- en gezondheidssector. Ook op vlak van smart cities en urbane infrastructuur zijn er heel wat opportuniteiten.
 • India is geen eenvoudige en gemakkelijk te bewerken markt. Het land is in oppervlakte 240 maal zo groot als Vlaanderen met een enorme diversiteit op sociaal en cultureel vlak, met verschillende smaken en koopgedrag. Begeleiding op maat is dus zeker geen overbodige luxe en dat is net wat we met dit traject willen brengen.

Wat mag u verwachten van het begeleidingstraject?

Start2Export2 India omvat verschillende etappes. Het traject werkt praktisch toe naar een zakelijke B2B-missie in november.

 • Kick-off webinar ‘Zakendoen in India: De do’s & don’ts op een rijtje 
  - dinsdag 4 mei 2021 van 8.30 tot 10.00 uur via Zoom

  Gratis infosessie waarin we alle opportuniteiten van de Indiase markt toelichten, een bedrijfscase brengen door Philippe Vlerick (onze Global Ambassador voor India) én we alle uitleg geven over het traject Start2Export2 India.
 • Start van de individuele intakegesprekken
  - vanaf mei 2021

  Individueel intakegesprek waar wij inschatten wat u verwacht van de Indiase markt, we nagaan wat het potentieel is van uw producten of diensten en of u er als bedrijf klaar voor bent om de stap richting Indiase markt te zetten en/of te kijken wat u nog kan en moet doen om er helemaal klaar voor te zijn.
 • Praktische workshop ‘Be Prepared for India’
  - dinsdag 26 oktober 2021 van 9.00 tot 12.00 uur bij Voka West-Vlaanderen in Kortrijk

  Inhoudelijke workshop waarbij we u een aantal tips en tricks aanreiken ter voorbereiding van de groepszakenreis én waarbij we u in contact brengen met de andere deelnemers van de B2B-handelsmissie.
 • Groepszakenreis India
  - van zondag 28 november 2021 tot en met zaterdag 4 december 2021

  De kantoren van Flanders Investment & Trade in India maken op maat van uw bedrijf een individueel afsprakenprogramma op met potentiële Indiase zakenpartners.
 • Opvolgmoment
  - voorjaar 2022

  Een informeel evaluatie- en opvolgmoment om terug te blikken en verdere ervaringen en tips te delen.

Interesse?

De inschrijvingen zijn intussen geopend via deze link. Om u als deelnemer een maximale kwaliteit te garanderen, zien wij de begeleidende workshops en missie inhoudelijk als een geheel.

In samenwerking met

FIT

Contactpersoon

Tom Vermeersch

Regioverantwoordelijke Westhoek, Noord-Frankrijk en Wallonie picarde

Wanneer

Prijs

 • €250 (+ €125 per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf) incl. btw voor de groepszakenreis
 • €200 (+ €100 per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf) excl. btw voor de begeleidingssessies

De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten van het begeleidingstraject en de groepszakenreis.

Niet inbegrepen in de deelnameprijs zijn de vluchten, individuele verplaatsingskosten, hotels en overige individuele verblijfskosten.

U zal als deelnemer in totaal twee facturen ontvangen, met hierbij €200 die wij factureren vanuit Voka West-Vlaanderen aan deelnemers voor het voortraject. Flanders Investment & Trade factureert de organisatiekosten voor de missie zelf.

U kan enkel inschrijven voor het volledige traject

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group