Skip to main content

Shingo Discover Excellence Training

Onderzoek toont aan dat slechts 10% van de lean implementaties duurzaam zijn en tot continue verbetering leiden. Het Shingo Instituut heeft aangetoond dat het verankeren van bepaalde gedragsprincipes in de bedrijfscultuur elementair is om tot succes te komen.

Talloze organisaties starten op een bepaald moment met een lean traject, maar ervaren na een paar jaar dat de meeste lean tools, zoals 5S of six sigma niet resulteren in een duurzame verandering. Het Shingo Instituut heeft aangetoond dat het verschil tussen succesvolle en onsuccesvolle inspanningen ligt in het vermogen om een aantal tijdloze en universele principes in je bedrijfscultuur te verankeren, eerder dan in het uitrollen van enkel tools en programma's. 

Deze fundamentele, 2-daagse workshop introduceert het Shingo Model™, de Shingo Leidende Principes, en de Drie Inzichten van Organisatorische Uitmuntendheid™. 

Met actieve discussies en go, look, see-sessies op de werkvloer bij Mondi Poperinge, biedt dit programma een heel interactieve ervaring. Het is ontworpen om het leren betekenisvol en onmiddellijk toepasbaar te maken, terwijl je ontdekt hoe je het latente potentieel in een organisatie kan vrijmaken om Enterprise Excellence te bereiken. Het geeft je het basisbegrip dat in alle Shingo-workshops nodig is. Daarom is het een eerste vereiste voor alle volgende stappen in de Shingo-journey. 

shingo


Tijdens deze 2-daagse training krijg je antwoorden op vragen zoals:

  • Waarom is cultuur zo belangrijk om duurzame verandering te bereiken?
  • Wat is gedrag? Hoe kan het worden gedefinieerd? Hoe kan je gedrag meten?
  • Hoe kan een bedrijf systemen en hulpmiddelen gebruiken om een cultuur van continue verbetering op te bouwen?
  • Wat zijn de principes die aan de basis liggen van een cultuur van continue verbetering?
  • Hoe kan je deze vertalen in tastbare acties en resultaten?
     

Programma

programma

Resultaat

De cursus duurt 2 opeenvolgende dagen. Naas een klassikale workshop zijn er ook go, look, see-sessies op de werkvloer van Mondi Poperinge in de productie-, logistieke of administratieve zones. Onder begeleiding observeer je wat er in de zone gebeurt en kan je vragen stellen aan de mensen die je daar ontmoet. Zo leer je ook anders naar je eigen operaties kijken en krijg je nieuwe inzichten en ideeën over hoe operationele uitmuntendheid te verbeteren. Op het einde ontvang je het officiële Discover Excellence-workshopscertificaat

Spreker

Luc Baetens van Möbius. 

Met een master in werktuigbouwkunde en een MBA in algemeen internationaal management, is Luc sinds 2000 partner bij Möbius en werkt hij samen met industriële bedrijven om de prestaties van hun activiteiten in Europa en op andere continenten te verbeteren. In de loop der jaren specialiseerde hij zich in het ontwerp van de wereldwijde footprint, het beheer van de toeleveringsketen en in de toepassing van operationele uitmuntendheid in industriële omgevingen. Hij gelooft sterk in de transformerende kracht van gedragstechnieken bij het inbedden van operational excellence.

Voor wie?

Voor lean managers, COI en verbetercoaches, opex-managers, organisatiedeskundigen, managers, leidinggevenden en verantwoordelijken binnen de productie van een industrieel maakbedrijf 

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Adres

Mondi Poperinge
Nijverheidslaan 11
8970 Poperinge

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 1.300 euro
Niet-leden: 1.950 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker i.k.v. de kmo-portefeuille. Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid als je aan de voorwaarden voldoet. Je aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

kmo portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag