Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Seminarie: Ontdek de uitdagingen en opportuniteiten van circulaire economie
Seminarie: Ontdek de uitdagingen en opportuniteiten van circulaire economie

Seminarie: Ontdek de uitdagingen en opportuniteiten van circulaire economie

De coronacrisis heeft verschillende problemen in ons huidig economisch systeem blootgelegd. Trendwatchers en futurologen geloven dat na de horizon een nieuwe economie gloort en dat circulair ondernemen steeds meer aan belang zal toenemen in onze economie.

De overtuiging is dat het circulaire denken niet alleen een engagement is voor ons klimaat, maar dat het ook heel wat opportuniteiten biedt voor innovatie, ondernemen en innovatie. Tal van mooie bedrijfsvoorbeelden uit binnen- en buitenland bewijzen dit.

Wat is circulaire economie nu precies?

Het is in elk geval veel meer dan recyclage. Materialen zo lang en zo hoogwaardig mogelijk inzetten (en zo minder afhankelijk worden van grondstoffen) is de basisidee van circulaire economie. 

U bent onder meer circulair als u in het ontwerp van uw product duurzame en recycleerbare grondstoffen gebruikt of onderzoekt hoe producten na gebruik gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden of wanneer u als producent nadenkt om van uw product een dienst te maken, …  

Hoe kunt u aan de slag?

Het uitdagende bordspel Risk&Race introduceert u in de circulaire economie en leert u hoe u als ondernemer van een lineair naar een innovatief circulair businessmodel kunt gaan. Wat is circulaire economie? Hoe gaan duurzaam ondernemen en winst creëren hand in hand? Welke verdienmodellen hanteren we in deze nieuwe vorm van handelen? Hoe ga ik in de toekomst om met grondstoffen? Waar haal ik mijn grondstoffen vandaan? Welke strategische vraagstukken moet ik beantwoorden in deze transitie?... Met dit bordspel beantwoorden we bovenstaande vragen en inspireren we u om zelf met circulaire economie aan de slag te gaan.

Programma

  • 12.00 uur: Ontvangst met broodjes
  • 13.00 uur: Start Game 'Risk & Race', van een lineair naar een innovatief circulair businessmodel
  • 17.00 uur: Einde 

Inschrijven voor dit seminarie kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Marijke Boucique.

Spreker

Lenja Doms werkte als freelance business developer voor verschillende circulaire startups waarbij ze steeds het commerciële luik op zich nam. Ondertussen stapte ze mee in w.r.yuma, een jonge start-up uit Antwerpen die zonnebrillen maakt van plastic afval. 

Contactpersoon

Marijke Bouciqué

Kennis & advies/Innovatie - Innovatie & digitalisering

Adres

Innovatiecentrum De Grote Beer
Sint-Jorisstraat 96
8730 Beernem

Wanneer

Prijs

  • Voka leden: 190 euro 
  • Niet-leden: 290 euro 

Voor deze activiteit kunt u gebruikmaken van de kmo-portefeuille. (Erkenningsnummer: DV.O104126)

logo

Voorwaarden

Annuleren kan kosteloos tot 15 september via mail naar marijke.boucique@voka.be. Bij annulatie na 15 september zijn wij genoodzaakt om de volledige inschrijvingsprijs aan te rekenen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx