Skip to main content
Logo Kameracademie

Seminarie Milieu-handhaving

Wat vindt de milieu-inspectie belangrijk bij een bezoek en controle aan jouw bedrijf?

Het  milieuhandhavingsdecreet van 1 mei 2009 is nu bijna 20 jaar in werking. Met dit decreet heeft de overheid  een krachtig instrument in handen om sneller, effectiever en efficiënter op te treden bij milieuovertredingen. Tijd voor een update van het inspectieproces. Met welke zaken hou je rekening vooraf, wat gebeurt er tijdens en wat kan er nadien gebeuren?

Inhoud

  • De Vlaamse milieuhandhavingsregeling: wat houdt deze in en hoe bereid je jezelf voor?  
  • De milieu-inspectie:
    • Naar aanleiding van een klacht of pro – actief voeren de lokale toezichthouders een milieucontrole uit. Wat controleren ze? Welke maatregelen kunnen ze, gaande van een proces – verbaal tot bestuurlijke maatregelen, opleggen?
    • Toelichting door het Departement omgeving – leefmilieu, natuur en energie
  • Controles uitvoeren en maatregelen opleggen, vereisen het doorlopen van een aantal procedures. Moet men controles toelaten, welke rechten heeft men daarbij, welke stukken dient men te overhandigen, …?

Tijdens dit seminarie krijg je een antwoord op allerlei praktische vragen die van belang zijn om je voor te bereiden op mogelijke controles en krijg je een inzicht in de procedures die in de praktijk het meest voorkomen. Tijdens de sessie is er voldoende ruimte voor jouw vragen voorzien.

Doelgroep

Milieucoördinatoren en preventieadviseurs, zaakvoerders, bestuurders, … van grote en kleine bedrijven.

Jouw experten

Laetitia Lemahieu - milieu-consulent bij Voka Mechelen-Kempen

Annelies Vanherck - adjunct - diensthoofd juridische dienst/ interlokale toezichthouder bij IOK

Ir. Wilfried Van den Acker – handhavingsmanager bij het Departement Omgeving, luik leefmilieu, natuur en energie

Tom Swerts behaalde in 1998 zijn Licentiaatsdiploma Biologie, specialisatie ecologie en studeerde in 2002 af als licentiaat in de Rechten. Tijdens zijn rechtenstudie was Tom Swerts als juridisch medewerker werkzaam bij Goossens Sebreghts Jacqmain en na het behalen van zijn diploma begon hij zijn carrière bij Monard-D’Hulst binnen de cel administratief recht. In 2003 vervoegde Tom Swerts GD&A-advocaten waar hij vandaag als vennoot verantwoordelijk is voor de cel Omgeving. Tom Swerts is bovendien een veelgevraagde gastspreker op tal van opleidingen voor onderwerpen aangaande milieuwetgeving, ruimtelijke ordening en stedenbouw.

Wouter Poelmans behaalde in 2015 diploma Master in de Rechten aan de Universiteit Hasselt. Na zijn rechtenstudies bleef Wouter Poelmans verbonden aan Universiteit Hasselt als assistent omgevingsrecht. Hij onderwees er omgevingsrecht, beginselen van het recht en twee practica m.b.t. het oplossen van juridische problemen en juridisch schrijven. Tevens voerde hij onderzoek in het omgevingsrecht. In oktober 2017 vervoegde Wouter Poelmans het advocatenkantoor GD&A Advocaten, waar hij zich voornamelijk toelegt op dossiers inzake omgevingsrecht.

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (Locatie Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:

€ 170 Excl. BTW

 

Niet-leden:
€ 255 Excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

KMO-portefeuille
Bespaar tot 40% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is € 170/leden en € 255/niet-leden. Indien je inschreef voor 8 september is dit € 153 voor leden. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons erkenningsnummer is DV.O104982.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be


Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 kalenderdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf 10 dagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Uw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
hanne.vanlaer@voka.be
wim.nobels@voka.be

Tel 014/56.30.30

Land Rover Herentals
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse