Skip to main content
  • Activiteiten
  • Seminarie: Intercultureel communiceren op de werkvloer met Houssein Boukhriss

Seminarie: Intercultureel communiceren op de werkvloer met Houssein Boukhriss

Als productiemanager heb je waarschijnlijk te maken met een divers personeelsbestand wat zowel heel verrijkend als uitdagend kan zijn. Hoe ga je hier het best mee om als leidinggevende?

"Grenzen verleggen en grenzen stellen"

Samenwerken en leiding geven aan een divers samengestelde ploeg betekent soms grenzen verleggen, opdat elke medewerker zich minimaal gerespecteerd voelt in zijn/haar eigenheid. Het betekent evengoed ook grenzen duidelijk stellen, zodat we op basis van een goede verstandhouding en met wederzijds respect kunnen samenwerken. Maar hoe pak je dat het beste aan?

Programma

In dit seminarie krijg je alvast een antwoord op volgende vragen:

  • Hoe breng je deze boodschap het best over en hoe zorg je ervoor dat dit ook in de praktijk werkbaar is? 
  • Wat is de meerwaarde van het werken met een divers samengestelde ploeg en een divers klantenbestand?
  • Met welke mogelijke valkuilen moet je rekening houden?

Door meer kennis op te bouwen over diversiteit en interculturaliteit en over de impact hiervan op een werk- en klantgerichte situatie, ontwikkel je competenties om interacties tussen medewerkers beter in te schatten en eventuele spanningsvelden professioneel aan te pakken. Omgaan met diversiteit betekent vooral bekwaamheid verwerven om de thematiek vanuit verschillende invalshoeken en visies te benaderen. 

Spreker

Houssein Boukhriss
Houssein Boukhriss

Houssein Boukhriss is een Belg van Marokkaanse afkomst. Hij is al meer dan 30 jaar trainer op het vlak van diversiteitsmanagement en interculturele communicatie. Daarnaast geeft hij ook opleidingen in teamcoaching, conflicthantering en leiderschap, met focus op integratie van het ‘interculturele aspect'.

Van opleiding is hij maatschappelijk werker. Zijn maatschappelijke bewogenheid en gedrevenheid komen ook sterk tot uiting in zijn manier van werken, zowel met hoogopgeleide kaderleden als laaggeschoolde arbeiders op de werkvloer.

Een interactieve en praktische aanpak staat centraal. Samen met de deelnemers probeert hij, vanuit hun professionele functie en verantwoordelijkheid, tot oplossingen te komen voor eventuele knelpunten en problemen waarmee zij te maken hebben.

Voor wie?

Voor productieleiders, productiemanagers of leidinggevenden die werken op en rond de  productiewerkvloer (maintenance I engineering I quality) en hr-managers die willen bouwen aan een inclusieve onderneming. Geen voorkennis vereist.

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 200 euro
Niet-leden: 300 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille. Dit betekent dat de Vlaamse Overheid deze opleiding voor 20% of 30% subsidieert als uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Je aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de sessie. Registratienummer: DV.O104126.

kmo portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.


Dit seminarie ondersteunt SDG 10. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

SDG 10

 

Meer info over het VCDO kan je hier terugvinden.


Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag