Skip to main content
  • Activiteiten
  • Seminarie: Hoe strategie vertalen naar operationele doelstellingen en KPI's?

Seminarie: Hoe strategie vertalen naar operationele doelstellingen en KPI's?

Als manager binnen een technische productieomgeving wordt van jou verwacht dat je de uitgetekende strategie vertaalt naar operationele doelstellingen. Een handig hulpmiddel hiervoor is het gebruik van KPI's (key performance indicators). Met goede KPI’s is het immers mogelijk om de strategie-implementatie op te volgen en bij te sturen. Maar welke zijn nu de beste? Hoeveel en voor wie? Ontdek er alles over tijdens dit seminarie. 

Concreet stappenplan voor managers binnen een technische omgeving voor de opmaak van strategiekaart op maat van jouw afdeling of team (binnen operations, productie, maintenance, Quality, engineering)

Doel

In dit 4-delig seminarie leer je de prestaties van jouw afdeling en teams te managen en structureel te verbeteren aan de hand van KPI’s. Gedurende 3 sessies werken we (samen) een strategiekaart uit op maat van jouw afdeling of team en op de laatste sessie presenteer je deze aan de andere deelnemers. 

Methodiek: Leren, delen, oefenen 

De sessies zijn opgevat als een interactieve, begeleide training. We brengen de leerpunten stapsgewijs aan en delen praktische tips en ervaringen over praktijksituaties waarin je dagelijks vertoeft. Gedurende 4 halve dagen werken we (samen) aan een strategiekaart op maat van jouw afdeling of team die je aan ons presenteert op de laatste sessie. We geven elkaar feedback en wisselen meningen uit om tot nieuwe inzichten te komen.

Programma

Het lab biedt een antwoord op onderstaande vragen:

Sessie 1:  

Opstellen van doelen en KPI’s: Kenmerken van bruikbare prestatie-indicatoren. 
Wat zijn de voordelen en de beperkingen?

Sessie 2: 

Ontwerp van een strategiekaart: Op welke manier kunnen we een dashboard opmaken voor onze organisatie of team?

Sessie 3: 

CYCLUS van performance management: proces van monitoren, opvolgen en bijsturen van de resultaten. 

  • Hoe blijven we op koers? 
  • Hoe kunnen onze inspanningen bijdragen tot dezelfde doelen? 
  • Het belang van leiderschap, communicatie en bedrijfscultuur
  • Hoe betrokkenheid creëren bij de medewerkers om prestatie-indicatoren te gebruiken?

Sessie 4: 

Presentatie van jouw persoonlijk ontwikkelde strategiekaart voor een afdeling of team naar keuze

Doelgroep

Voor managers en leidinggevenden binnen een technische afdeling (productie, maintenance, Quality, engineering,...) die verantwoordelijk zijn voor het uittekenen van de maandelijkse/ jaarlijkse doelstellingen en hiervoor op zoek naar aan een gestructureerd model. 

Trainer

Els Maes is de zaakvoerder van alnus, gespecialiseerd in het geven van organisatorisch en operationeel bedrijfsadvies. Els is licentiate in de economische en sociale wetenschappen en was gedurende 11 jaar plant manager bij een West-Vlaamse KMO. Els is sterk begaan met de werking van organisaties waarbij strategische doelen, mensen en processen centraal staan. Ze is gastdocente voor meerdere management opleidingen.

Voor meer info kan je terecht bij Britte Ødegård

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Adres

Voka West-Vlaanderen, Verdieping -1
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 800 euro
  • Niet-leden: 1200 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, mits jouw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Jouw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
VZW - eATA 2021
VZW - DigiChambers 2021
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group