Skip to main content
Map

Seminarie: Hoe pas je Learning Analytics toe op de werkvloer?

Het belang van Learning Analytics wordt steeds meer erkend binnen organisaties. Het meten, verzamelen, analyseren en rapporteren van gegevens over medewerkers en hun leercontext kunnen leiden tot waardevolle en nieuwe inzichten, als er een goede aanpak gehanteerd wordt. 

Programma

In dit seminarie komen de volgende thema's aan bod:

1. Hoe verhoudt Learning Analytics zich ten opzichte van People Analytics?

Learning Analytics kan beschouwd worden als een onderdeel van People Analytics, waarbij metingen en analyses worden toegepast op het leren en de leeromgevingen. Het doel is om inzicht te krijgen in het leerproces en om het leren te optimaliseren. Net als bij People Analytics zijn er verschillende niveaus van data-analyse: diagnostisch, predictief en prescriptief. Deze niveaus bieden een gestructureerd kader voor het verzamelen en analyseren van gegevens over wie leert en de leeromgeving.

2. Data voor gepersonaliseerde leerpaden

In het kader van een gepersonaliseerd leerpad speelt ook data een cruciale rol. Verschillende technieken kunnen worden toegepast om het leren te meten, zoals A/B-testen en assessments. Deze technieken laten toe om de voortgang en prestaties te volgen, sterke en zwakke punten te identificeren en gepersonaliseerde feedback te geven.

3. Waar stelt technologie ons vandaag al toe in staat?

De technologie van vandaag biedt ons al verschillende mogelijkheden op het gebied van Learning Analytics. Verschillende leermanagementsystemen (LMS) en meetinstrumenten zijn beschikbaar om gegevens over medewerkers en hun leeractiviteiten vast te leggen en te analyseren. Om een beter begrip te krijgen van Learning Analytics en de praktische toepassing ervan, worden in deze opleiding oefeningen en cases gebruikt. Door middel van concrete voorbeelden kan de toegevoegde waarde van Learning Analytics verkend worden.

Sprekers

Maarten De Schryver is Senior Manager People Analytics bij Deloitte. Hij houdt zich dagelijks bezig met data, en hoe je dat in de praktijk kan gebruiken. Hij begeleidt bedrijven in de implementatie van analytics binnen de onderneming, waarbij hij ook de nieuwe trends rond L&D van nabij opvolgt.

Justine Loncke is Senior Consultant Workforce Analytics bij Deloitte. Ze helpt bedrijven om meer uit hun HR- en L&D-data te halen, daarbij ondersteunt ze professionals in hoe ze data kunnen aanwenden voor het maken van evidence based beslissingen. 

Jasper De Cnuydt is specialist in Learning & Development binnen workforce transformation. Als specialist vertrekt hij van evidence based inzichten en vertaalt deze naar concrete stappen op maat van elke organisatie. Naast het ontwerpen en ontwikkelen van learning experiences heeft Jasper een passie voor augmented en virtual reality en het creëren van datagestuurde leerervaringen.

Doelgroep

L&D-medewerkers en HR-verantwoordelijken van grotere ondernemingen (+100 medewerkers) die data over hun medewerkers bezitten binnen de onderneming en hier sterk op willen inzetten.

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies / Menselijk kapitaal

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 220 euro
  • Niet-leden: 330 euro

Voor dit seminarie kan je ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Jouw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 dagen na de eerste sessie via www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille

  • Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen: DV.O104126
  • Type dienstverlening: opleiding
  • Datum inschrijving: 30/01/2024
  • Projectbedrag: € 220 voor leden, € 330 voor niet-leden
  • Aantal opleidingsuren: 3,5 uren
  • Thema: Personeelsmanagement

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag