Skip to main content
scheepvaart

Seminarie: het nieuwe scheepvaartwetboek

In september 2020 trad het nieuwe scheepvaartwetboek in werking. Dit nieuwe wetboek zorgde voor een drastische verandering van het juridische landschap voor de maritieme wereld, inclusief terminal operators. Tijdens dit seminarie worden de wijzigingen toegelicht en krijgt u een overzicht van de gevolgen van deze nieuwe wetgeving voor uw maritieme en havengerelateerde activiteiten. 

Het nieuwe scheepvaartwetboek trad in september 2020 in werking. Het heeft enerzijds als doel de maritieme Belgische wetgeving te groeperen en te bundelen in een overzichtelijk geheel.

Daarbij is met de grove borstel door de huidige wetgeving gegaan. Alle oude wetgeving die niet meer van toepassing is werd uit het nieuwe wetboek gehaald, evenals de zaken die zinloos waren geworden omwille van Europese verordeningen of internationale verdragen.

Anderzijds moet het nieuwe wetboek het Belgische maritiem recht moderniseren en België mee klaarmaken voor de toekomst. Het wetboek maakt bepaalde procedures eenvoudiger en sneller en moedigt digitalisering sterk aan. Ook actuele thema’s zoals 'milieu' vormen hierbij een aandachtspunt. 

U kunt zich hier inschrijven. Meer info bij Dieter Coussée.

Programma

  • 11.45 uur: Ontvangst
  • 12.00 uur: Opleiding 
  • 14.30 uur: Einde

Spreker

Jeroen Villé 

 

apzi-voka

 

Contactpersoon

Dieter Coussée

Belangenbehartiging Noord-West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk - Apzi-Voka West-Vlaanderen

Adres

Apzi – Voka-West-Vlaanderen
Doverlaan 7
8380 Zeebrugge

Wanneer

Prijs

  • Leden Apzi-Voka: 190 euro
  • Niet-leden: 290 euro

kmo

 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx